Τετάρτη, Δεκεμβρίου 25, 2013

Τα μεσαία στρώματα δεν "κοιτάζουν" πλέον ΝΔ - ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Αστοί, μικροαστοί και μεσοαστοί, συγκροτούν την "Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας". Αστοί που ήδη πλήττονται ή και νοιώθουν να τους πνίγει ο ορυμαγδός των "μέτρων" και των "μεταρρυθμίσεων". Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, καθηγητές, δάσκαλοι, υπάλληλοι, επαγγελματίες λογής λογής, τεχνοκράτες συνθέτουν την "Κίνηση". Κάποιοι απ' αυτούς εμπνέονται από αριστερές ιδεολογίες, άλλοι από οικολογικά και περιβαλλοντικά ιδανικά, άλλοι μετείχαν σε παλαιότερες πρωτοβουλίες πολιτών, άλλοι που ασχολούνται με την.....
τοπική ιστορία και τον πολιτισμό κι άλλοι, τέλος, που έδιναν την ψήφο τους σε ΠΑ. ΣΟ. Κ και ΝΔ.: με τις αλλόφρονες πολιτικές τους οδήγησαν και οδηγούν το κοινωνικό κέντρο - "κεντροδεξιά" και "κεντροαριστερά" - στην ολική κατάρρευση.
    Η αποδόμηση του κοινωνικού κέντρου συμπαρασύρει στον όλεθρο και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αφού το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως είναι γνωστό, στηρίζεται και λειτουργεί ορθολογικά όταν στην κοινωνία δραστηριοποιούνται οικονομικά εύρωστα και πολιτικά ενεργά μίκρο και μεσαία αστικά στρώματα. Η πολιτική του τριακονταετούς και πλέον δικομματισμού ήταν και είναι η χειραγώγηση αυτών των αστικών στρωματώσεων μέσω της επικυριαρχίας του κόμματος-κράτους στην κοινωνία, των πελατειακών σχέσεων, του τραπεζικού δανεισμού, της νόθας αστικοποίησης, της λιτότητας. Το ζήσαμε κι ακόμα το ζούμε καθημερινά στην παραλιακή της Χώρας, στην Παπαβασιλείου, στην Παλιά Χώρα, στον Περιφερειακό, στην πλατεία Πρωτοδικείου, στου Κόττη, στου Λουκάκη, στ' Αγγίδια, παντού στα Χωριά μας. Σ' αυτή την πολιτική εντοπίζεται ο εγκλωβισμός των ψηφοφόρων και αποκαλύπτεται το έλλειμμα του κομματικού συστήματος επειδή, εκτός των παραπάνω λόγων, η ψήφος ανταλλάσσεται, έχει τίμημα, δεν είναι δηλαδή ελεύθερη.   
    Έτσι, είναι αυτή η πρωτοβουλία, της "Κίνησης" στη Χώρα, και στα Χωριά μας, μια σοβαρή αντίσταση στο μοντέλο του νόθου αστισμού, του παρασιτισμού, της οικονομικής φούσκας αλλά και επίσης μια σοβαρή απάντηση της τοπικής Νησιωτικής Κοινωνίας στον φασισμό, που αποκαλύπτει το εύρος της ζωντάνιας της, της ζωτικότητάς της, αφού είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο μαρασμός και η εξαθλίωση των μεσαίων αστικών στρωμάτων υποθάλπει και θρέφει τον φασισμό. 
    Είναι λοιπόν μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στην υποβαθμισμένη ύπαιθρο και στην κακομεταχειρισμένη πόλη με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Αφετηρία όλων όσοι την  συγκροτούν και δραστηριοποιούνται σ' αυτήν των Πολιτών, είναι η προσήλωσή τους στις ανάγκες και στις αναγκαιότητες της τοπικής νησιωτικής κοινωνίας μας.
     Σήμερα δεν υπάρχουν "αιτήματα και προσδοκίες" τις οποίες μπορεί να εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσει, θα "ικανοποιήσει", ο αυριανός Δήμαρχος, ο Βουλευτής, ο Υπουργός, ούτε και δημόσιο χρήμα να σπαταληθεί για την ικανοποίηση ιδιωτικών αιτημάτων και συμφερόντων, για ρουσφέτια. Εκτός κι αν η επιλογή σας δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι να ενταχθείτε  στις στρατιές των ανέργων και των φτωχών με μισθούς αντάξιους σε παρίες, να προσλαμβάνεστε και να απολύεστε κατά τα κέφια του εκάστοτε εργοδότη, ιδιώτη ή δημόσιου.
    Ναι στην περίπτωση αυτή ο αυριανός Δήμαρχος της ΝΔ ή του ΠΑ. ΣΟ. Κ, ο Βουλευτής της ΝΔ ή του ΠΑ. ΣΟ. Κ, ο Υπουργός μπορούν να εγγυηθούν σ' Εσάς:
    το καθεστώς της νέας δουλείας, αφού αυτοί εγγυώνται τη νέα φτώχεια, την κοινωνία στην οποία δύο στους τρείς δεν θα 'χουν δουλειά και στον ήλιο μοίρα.
     Αλλά Εσείς δε την θέλετε την εξέλιξη αυτή!
Εσείς και εμείς θέλουμε να τελειώνουμε, να ξεμπερδεύουμε με τα συμφέροντα της Νεοδημοκρατικής και Πασοκικής κομματοκρατίας στη νησιωτική κοινωνία μας!
Εσείς και εμείς θέλουμε να διασωθούν οι νησιωτικές κοινωνίες μας!
Εσείς και εμείς θέλουμε την ψήφο μας ελεύθερη!
Εσείς και εμείς είμαστε Οι Πολίτες!

Χώρα Νάξου, 24 Δεκεμβρίου του 2013

                                                                          Κωνσταντίνος Αντ. Κατσουρός
                                          Γραμματέας της Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κι εμείς
Στίχοι:Ροδούλα Παπαλαμπριανού
Μουσική:Ανδρέας Γεωργαλλής
Εκτελέσεις:
Κωνσταντίνος Κατσουρός-Δημήτρης Βασαλάκης

Αν η γη μας θαρρείται πως είναι μια μπάλα
Που μπορεί να κλοτσάει όποιος θέλει από σας
Δε σας είπε κανείς πως υπάρχουνε κι άλλα
Πιο σπουδαία να κάνεις από το να κλοτσάς
Δολοφόνοι ελπίδων, της απάτης μνηστήρες
Από χόμπι προδότες σας λυπάμαι γιατί
Δεν μπορούν οι καρδιές να γεμίσουν ληστείες
Δε θα νιώσετε όσα η καρδιά μου μπορεί
Εσείς, τι είστε εσείς πέρα απ’ τα σύνορα της γης
Εσείς λίγο πιο πέρα δε σας ξέρει κι ο Θεός μου
Εμείς, τόσοι πολλοί κι έχουμε φλέβες υγιείς
Εμείς θα μεταγγίσουμε το αίμα αυτού του κόσμου
Μισηπόλεμη πείρα ματωμένες ελπίδες
Του θανάτου εμπόροι βιαστές της ζωής
Παραμύθια πουλάτε για χαμένες πατρίδες
Τις ψυχές που σας λύπουν τις έχουμε εμείς