Τετάρτη, Ιανουαρίου 22, 2014

Δέκα χρόνια από το καταστροφικό χτύπημα του καιρού στο λιμάνι της Νάξου

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την βραδιά της 22ης Ιανουαρίου του 2004 όταν «μετεωρολογική βόμβα» σάρωσε το λιμάνι της Νάξου και στην κυριολεξία το τίναξε στον αέρα  - Ξαγοράρης «Εβλεπα τον αέρα να σπρώχνει το ..κτήριο στην προκυμαία» - Β. Κόκκοτας «ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε αστραπιαία» - Γ. Δημητροκάλλης «έως και την Μ. Πέμπτη μαζεύαμε με τους εργάτες χώμα ώστε να είναι έτοιμο το λιμάνι για τους επισκέπτες»
Πάντως, η «αλίμενος Νάξος», παραμένει αλίμενος…
«Δυστυχώς το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων είναι....
ουσιαστικά χωρίς λιμάνι. Μετά το μπλοκάρισμα των έργων από το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν βρέθηκε ακόμη λύση για το τι έργο τελικά θα γίνει πότε και πού. Το υπάρχον λιμάνι δεν προστατεύεται επαρκώς από λιμενοβραχίονες και η λιμενολεκάνη στο μεγαλύτερο εύρος της έχει περιορισμένο βάθος», αναφέρει η ΠΕΠΕΝ και προσθέτει:

«Ο προβλήτας που εξυπηρετεί σήμερα τα πλοία διαθέτει ουσιαστικά μόνο μια θέση αυτήν του κεφαλιού (μετώπης). Έχει υποσκαφτεί η θεμελίωσή του κα παρά τις τσιμεντοενέσεις που του έγιναν εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τα πλοία όσο και για τους επιβάτες».

Από την πλευρά του το ΥΕΝΑΝΠ αναφέρει: Μέχρι να δρομολογηθεί η εκτέλεση της επέκτασης του Λιμένα
Πηγή: Κυκλαδική
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :