Τετάρτη, Ιανουαρίου 15, 2014

Προβολή ταινιών από την “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”- Πρόγραμμα

Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ξεκινάει και πάλι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, τις κινηματογραφικές προβολές για τα ενήλικα μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ υπό τον τίτλο “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, το βιβλίο στο Cinema”.
      Η σχέση του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας είναι τόσο παλιά, όσο και η ιστορία του σελιλόϊντ. Το λογοτεχνικό βιβλίο υπήρξε η ανεξάντλητη δεξαμενή ιδεών, την οποία χρησιμοποίησαν όλοι οι δημιουργοί της έβδομης τέχνης. Και μόνο το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί 132 ελληνικές ταινίες βασισμένες σε λογοτεχνικά βιβλία ελλήνων λογοτεχνών, δείχνει το.....
μέγεθος της σχέσης αυτής.
      Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, παράλληλα με τις δραστηριότητές της μέσα από τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ και την ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ και την επιτυχία του περυσινού κύκλου το ΒΙΒΛΙΟ στο ΣΙΝΕΜΑ με την προβολή σημαντικών ξένων ταινιών προβολής, ξεκινάει τον τρίτο κύκλο προβολής ταινιών με ταινίες των διεθνούς φήμης ελλήνων σκηνοθετών Κώστα Γαβρά και Ελία Καζάν.
Ήδη στους προηγούμενους κύκλους των Κινηματογραφικών Προβολών έχουν προβληθεί ταινίες αφιερωματικές του Μιχάλη Κακογιάννη, Παντελή Βούλγαρη, Γιάννη Σμαραγδή, Ζυλ Ντασέν & Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο κύκλος προβολών του 2014 θα κλείσει με ειδικό αφιέρωμα – έκπληξη, αμέσως μετά το Πάσχα.
Οι προβολές γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο βράδυ στις 20:15 στην αίθουσα διαλέξεων του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, με ελεύθερη είσοδο για τα ενήλικα μέλη και τους φίλους και κάθε δεύτερη Κυριακή 11:15 για τα παιδιά.
Οι ταινίες της “ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ” συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Συνημμένα: (α) Το Πρόγραμμα Προβολής των ταινιών και (β) τα σύντομα βιογραφικά, ταινιογραφικά σημειώματα του Κώστα Γαβρά και Ελία Καζάν.











Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :