Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2014

Κοπή της πίτας του Συλλόγου Tριποδιωτών Νάξου στο Μοσχάτο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Tριποδιωτών Νάξου «Η Βίβλος» το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου (Κοραή 40, δίπλα στο Δημαρχείο Μοσχάτου).
Την κοπή της πίτας έκαναν δυο νέοι άνθρωποι από την ηγεσία του Συλλόγου, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μαργαρίτης και η Γραμματέας κ. Μαργαρίτα Ζούλη.
Προηγήθηκε παραδοσιακή μουσική με....
τσαμπούνα (από τον κ. Γιώργο Ρεφενέ) και τουμπάκι (από τον κ. Γιάννη Ρεφενέ). Επίσης αποδόθηκαν εορταστικά τραγούδια (κάλαντα) από πολυμελή χορωδία με συνοδεία οργάνων παραδοσιακής μουσικής.
Κατά την κοπή της πίτας προσκλήθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο παρευρισκόμενος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου κ. Καλλιόπη Ναυπλιώτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) κ. Νίκος Βερνίκος, Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΟΝΑΣ και Πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κουρουνοχωρίου-Μύλων Νάξου κ. Σταύρος Κονδύλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου κ. Κώστας Βερνίκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου κ. Ιάκωβος Τσελέντης και εκ μέρους του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου η κ. Μουστάκη και επίσης ο τέως Πρόεδρος της ΟΝΑΣ και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Νίκος Μαϊτός καθώς και ο κ. Δημήτρης Καρούσης ως εκπρόσωπος του «Πανναξιακού» (ο οποίος και ζήτησε να ενισχυθεί  οικονομικά από όλους τους Ναξιώτες ο αθλητικός αυτός σύλλογος του νησιού που τελευταία διακρίνεται ευρύτερα ιδίως στο ποδόσφαιρο και στο βόλλεϋ κλπ.). Έμμετρο στιχούργημά του με ευχές αλλά και αναμνήσεις από το χωριό του, τις Τρίποδες, ανέγνωσε ο κ. Δημητροκάλλης.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους νέους και νέες των Τριπόδων που πέτυχαν το 2013 την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική με τους μουσικούς κ.κ. Γιάννη Ρεφενέ, Χρήστο Τσελέντη και Κώστα Χουζούρη καθώς και χορός.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν τεμάχια βασιλόπιτας και πλούσιο κέρασμα (μεζέδες και κρασί) σε όλους τους παρευρεθέντες. Επίσης διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά για τους σκοπούς του Συλλόγου.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που δόθηκε η ευκαιρία σε συγχωριανούς αλλά και άλλους να παρευρεθούν, να γνωριστούν καλύτερα και να διασκεδάσουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και που συμβάλλει στη σύσφιξη των δεσμών των συγχωριανών αλλά και Ναξίων γενικότερα και τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν σύνδεση των συμπατριωτών που διαμένουν εκτός Νάξου με το νησί στον πολιτισμό, στα ήθη και τα έθιμα, χρήσιμη για τους παλαιότερους και πολύτιμη παρακαταθήκη για τη νέα γενιά.

Γιάννης Λογαράς













Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :