Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2014

ΝΑΞΟΣ: Οι αποφάσεις από τη συγκέντρωση της Ανοικτής Συνέλευσης για τα αιολικά πάρκα

Την Τετάρτη 12/02/2014 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής συνέλευσης Νάξου πραγματοποιήθηκε συνάντηση –συζήτηση για την κατασκευή και λειτουργία εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW από τον όμιλο Κοπελούζου στα νησιά  Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο.
Στην συζήτηση συμμετείχε  κόσμος από όλη τη Νάξο, κάποιοι εκ των.....
οποίων μέλη φορέων- περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, επαγγελματικών, πολιτικών.
Τα συμπεράσματα της συζήτησης είναι ότι τασσόμαστε ξεκάθαρα ενάντια στις αιολικές βιομηχανικές ζώνες που σχεδιάζονται για το νησί μας. Τα δυο αιολικά συνολικής ισχύος 69MW που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στις θέσεις: Βουρλά 7 και Ξυλόκαστρο 7, πάνω από τον Άγιο Θαλλέλαιο στην περιοχή των Μελάνων, 12 στην κορυφή Καβαλάρη, βορειοανατολικά της Αγιασού και 4 στη θέση Στρωτή, στο Κανάκι.
Επίσης, στηρίζουμε την προσφυγή στο ΣτΕ για το παραπάνω έργο που έχει αποφασίσει η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου.
Για την ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού συστάθηκε πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στα μεγάλα αιολικά πάρκα που θα συντονίσει περαιτέρω δράσεις.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑΞΟΥ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Μα πάτε καλά, πήγατε και κάνατε συνέλευση μέσα στην αίθουσα του συλλόγου Κορωνιδιατών? Είναι σαν να θέλεις να ανατρέψεις τον καπιταλισμό και να πας να κάνεις συνέλευση μέσα στα γραφεία του ΣΕΒ. Οι άνθρωποι γουστάρουν τις ανεμογεννήτριες και εσείς πήγατε εκεί μέσα για να συζητήσετε μπροστά τους, τι ενέργειες θα κάνετε ενάντια των ανεμογεννητριών. Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε !