Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2014

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ…ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Ένα αγώνα παρωδία, ένα αγώνα που θα ήταν νούμερο ένα στα like στο youtube ήταν αυτό που παρακολούθησαν οι αρκετοί φίλαθλοι στο γήπεδο Αγίου Αρσενίου το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ της Αναγέννησης Νάξου και του Φιλέτου με τελικό σκορ 0-0.
Αυτό γιατί ; Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει 50 ολόκληρα λεπτά λόγο καθυστέρησης άφιξης του καραβιού που μετέφερε τους διαιτητές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου κανείς να μην βλέπει τίποτα λόγο του......
σκοταδιού. Οι παίκτες δεν έβλεπαν τη μπάλα, ο διαιτητής δεν έβλεπε τους παίκτες και τη μπάλα και γενικά κανείς δεν μπορούσε να δει τίποτα. Έτσι για να μην θρηνήσουμε θύματα ο αγώνας έληξε 10 λεπτά νωρίτερα αλλά βεβαία ποιος νοιάστηκε αφού για όλους το κύριο μέλημα ήταν να μην χτυπήσεις κανείς. Το σίγουρο είναι αυτές οι καταστάσεις υποβαθμίζουν πάρα πολύ το θεσμό και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να αφήνουν τις ομάδες να αγωνίζονται αφού κάνουν τόσα έξοδα και να μην γίνονται αυτά τα κωμικοτραγικά που έγιναν τη Κυριακή.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν φάνηκαν διατεθειμένες να ριψοκινδυνέψουν και αρκέστηκαν σε ένα παιχνίδι που τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Ειδικά οι γηπεδούχοι της Αναγέννησης φάνηκαν επηρεασμένοι από τις απουσίες των Φακίνου, Μαστρογιαννάκη και Ζήνδρου , με τον Παπανικολάου να προσπαθεί να πάρει στης πλάτες του την προσπάθεια, αλλά τους συμπαίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι μόνο όσον αφορά τα ανασταλτικά καθήκοντα τους, καθώς το παιχνίδι πέρασε χωρίς φάση γι αυτούς.
Από την άλλη πλευρά ο ΑΜΣ Φιλωτίου αν και έπαιζε χθες χωρίς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Λυμπερτά, προσπάθησε να χτυπήσει κυρίω από στημένες φάσεις με τον Κρητικό, με τον Στρατούρη όμως να χάνει την ευκαιρία του αγώνα, όταν διαγώνιο σουτ που επιχείρησε στο 65’ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαμηλοθώρη και έπειτα άουτ.
Οι Φιλωτίτες είχαν μερικές καλές στιγμές να πετύχουν κάποιο τέρμα και ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης, όπου η Αναγέννηση είχε ξεμείνει από δυνάμεις πίεζαν με τη λήξη στο 81’ να τους κλέβει ουσιαστικά την μπουκιά από το στόμα.
Συνθέσεις
Αναγέννηση Νάξου (Φακίνος): Χαμηλοθώρης, Παπακωνσταντής, Κολόι, Γρατσίας, Δεγαϊτας Γ., Σέμε, Σαριδάκης, Δεγαϊτας Τ. (62’ Μπελέκου), Μπάκαλος (81’ Δελημάρης), Πιταράς.
ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλάζης): Πολυκρέτης, Μουστάκης Ν., Κατσουρός, Πολυκρέτης Σ. (56’ Μανιός), Πράσινος Γιαν., Στρατούρης, Ζούλης, Κρητικός, Κουφόπουλος (68’ Προμπονάς, Πράσινος Γιωρ., Μουστάκης Δ. (56’ Μανιός Γ.)
 
  
 Δελτίο Τύπου - Διαμαρυρία
 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο που διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ της Αναγέννησης Νάξου και του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2014 στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου.
Ο αγώνας ενώ είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 16:00 κάτι που ήταν από την αρχή ριψοκίνδυνο αφού οι υπεύθυνοι ορισμού των αγώνων ήξεραν τι εστί AQUA JEWEL και ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καθυστερήσει δεν άλλαξαν τον αγώνα ως όφειλαν και έτσι ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 50 λεπτών. Ο διαιτητής του αγώνα έχοντας όλη την καλή διάθεση να γίνει ο αγώνας για να μην επιβαρυνθούν με περεταίρω έξοδα η γηπεδούχος ομάδα  και ενώ ο βοηθός είχε ετοιμάσει το φύλλο αγώνος  έδωσε εντολή να ξεκινήσει ο αγώνας και να γίνει προσπάθεια όσο θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί. Εδώ γεννούνται κάποια ερωτήματα. Γιατί οι υπεύθυνοι δεν όριζαν το παιχνίδι το Σάββατο όπου θα μπορούσε οι ίδιοι διαιτητές να ήταν στη Νάξο τη Παρασκευή και να γίνει ο αγώνας με τον ίδιο τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες της Νάξου όταν αγωνίζονται με ομάδες της Σαντορίνης; Γιατί δεν όριζαν των αγώνα την ίδια μέρα νωρίτερα αφού με σκοπό να προληφθούν άλλα θέματα όπως παράταση και πέναλτι σε αγώνες κυπέλου έχουμε ξεκινήσει και 09:30 το πρωί ώρες βάρβαρες για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Και στην έσχατη περίπτωση από το να μην γίνει ο αγώνας καθόλου να γίνει  Παρασκευή.
Κατόπιν όλων αυτών ο αγώνας ξεκίνησε και φτάσαμε το πρώτο ημίχρονο να λήξη στις 17:40. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου κράτησε 7 λεπτά με σκοπό όπως αναφέρουμε παραπάνω να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα. Στο σημείο αυτό κρίνουμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι θα έπρεπε ο διαιτητής να έρθει σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της ΕΠΣ Κυκλάδων και να τους ενημερώσει για το πώς έχει η κατάσταση και  να  τους πει όπως ήταν ξεκάθαρο ότι δεν γίνεται να ολοκληρωθεί ο αγώνας, κάτι που τελικά δεν έγινε και παράλληλα γενάτε το ερώτημα πως δεν υπήρξε παρατηρητής της ΕΠΣ σε ένα τοπικό ντέρμπυ την ίδια ώρα που σε άλλα παρόμοια παιχνίδια υπάρχει;
Έτσι λοιπόν φτάνουμε στις  καταστάσεις που έφεραν το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες πολλά χρόνια πίσω. Επί 15 λεπτά όπως θα δείτε και στα πλάνα από το sportcyclades παίζονταν ποδόσφαιρο ενώ το μέσω της νυκτός. Οι παίκτες αδυνατούσαν να δουν την μπάλα, ο διαιτητής αδυνατούσε να δει και να διαιτητεύσει με ασφάλεια το παιχνίδι και ενώ ακουγόντουσαν διάφορες κλωτσιές δεν μπορούσε και λογικό ήταν να εντοπίσει και να δώσει κάποιο φάουλ. Η σωματική ακεραιότητα και των 22 παικτών απειλούνταν και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την άψογη συμπεριφορά και των 22 ποδοσφαιριστών στις μεταξύ τους κόντρες εντός του αγωνιστικού χώρου . Τι θα γίνονταν όμως αν μες στο σκοτάδι που παίζονταν ποδόσφαιρο δημιουργούνταν μία αμφισβητούμενη φάση , ένα πέναλτι ή αν σε μία φάση αναρωτιόμασταν αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή ή όχι. Ίσως όλα αυτά σκέφτηκε και ο κύριος Ρούσσος και σφύριξε τη λήξη 8 λεπτά νωρίτερα χωρίς καθυστερήσεις(με βάση το χρονόμετρο του προπονητή μας. Αυτό γίνεται αντιληπτό και αν παρατηρήσετε και την ώρα έναρξης και λήξης που αναγράφεται στο φύλλο αγώνος όπου αναφέρει ώρα έναρξης 16:45 και ώρα λήξης 18:20, γίνεται να υπάρξει ολοκληρωμένος αγώνας σε μία ώρα και τριάντα πέντε λεπτά;   Το μόνο καλό λοιπόν ήταν ότι δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Πραγματικά λυπόμαστε και πιστεύουμε ότι καμία ομάδα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τρόπο απαξιωτικό. Θα πρέπει οι αγώνες να γίνονται για να γίνονται και όχι να γίνονται για να λέμε ότι έχουμε πρωτάθλημα. Εμείς όλοι σε όλες τις ομάδες προσπαθούμε καθημερινά με γωνία για να μαζέψουμε τα χρήματα για τη διαιτησία για να έχουμε ένα πρωτάθλημα όπου θα μπορούν οι νέοι του τόπου μας να γυμνάζονται και να αθλούνται και όχι να παίζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες με κίνδυνο να χτυπήσουν. Τι θα γίνονταν αν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό το απόγευμα της Κυριακής όταν οι παίκτες καλούνταν να παίξουν ποδόσφαιρο στο σκοτάδι; Ποιους θα κυνηγούσαν και ποιους θα έτρεχαν πάντως όχι εσάς.
Σαν διοικητικό συμβούλιο ζητούμε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στην προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά για να διατηρήσουμε σε ένα καλό επίπεδο όσο μπορούμε τις ομάδες μας και να υπολογίζετε ο καθημερινός μας αγώνας που κάνουμε να μαζέψουμε τα χρήματα για την διαιτησία. 
.
             
  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                                                                                            ΔΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
  


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :