Σάββατο, Μαΐου 31, 2014

Πολίτες για τα Νησιά μας : Οχι στη δημιουργία Σ.Μ.Α στη θέση “Ρίκες” Φιλωτίου

Σε μια ηθελημένα στείρα και άγονη από πλευράς ουσίας προεκλογική περίοδο, εμείς, η Δημοτική Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά Μας επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και να ενημερώσουμε τις κοινωνίες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων για αυτά.
Ένα από τα μεγάλα θέματα που.....
εκκρεμούν προς επίλυση στον τόπο μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας (βλέπε Δελτίο Τύπου της 9/5/2014 με τίτλο: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΚΛΙΒΑΝΟΣ»), αναδείξαμε τόσο την προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται αυτό το τόσο σοβαρό θέμα όσο και την «κρυφή ατζέντα» που τηρεί αναφορικά με αυτό, καθώς δεν βγήκε να ενημερώσει ποτέ και πουθενά την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις της. Το Δελτίο Τύπου έκλεινε με τη λέξη «Συνεχίζεται…»

Δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιβεβαιωθήκαμε.
Χθες Παρασκευή, μόλις πέντε (5) ημέρες μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 25/5, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κος Εμ. Πολυκρέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του αποκάλυψε ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) που προβλέπεται για την εξυπηρέτηση της Δ.Ε. Δρυμαλίας, θα κατασκευαστεί στη θέση “Ρίκες” Φιλωτίου, σε απόσταση αναπνοής από το προπονητήριο που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Παρότι ένας Σ.Μ.Α δεν είναι χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι οι δύο χρήσεις (το ήδη αδειοδοτημένο προπονητήριο – γήπεδο με στίβο και ο σκοπούμενος σταθμός μεταφόρτωσης σύμμεικτων απορριμμάτων), είναι εντελώς ασύμβατες μεταξύ τους. Πολλώ δε μάλλον όταν πάγιο και μαζικό αίτημα όλων των τοπικών φορέων και της κοινωνίας του Φιλωτίου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής άθλησης στη θέση “Ρίκες” και η απόδοσή της στη νεολαία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.
Η συγκεκριμένη ακατανόητη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» αναδείχθηκε – ανάμεσα σε άλλες αστοχίες και «θολές» διαθέσεις τους – από εμάς στην τοπική κοινωνία, κατά την τελική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης μας την Παρασκευή 16/5 στο Φιλώτι.

Με το παρόν:
·       ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η Παράταξή μας θα αντιταχθεί στη συγκεκριμένη επιλογή με κάθε διαθέσιμο μέσο, καταψηφίζοντας οποιαδήποτε μελέτη έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία Σ.Μ.Α όλης της Δρυμαλίας στη θέση “Ρίκες” στο Φιλώτι, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικές λύσεις χωροθέτησης του Σ.M.A,
·       καλούμε τους συμπολίτες μας από το Φιλώτι και τις γύρω περιοχές σε εγρήγορση και μαζική – έντονη διαμαρτυρία για τις «κρυφές προθέσεις» της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το θέμα, ώστε να αποτραπεί η διαιώνιση του λάθους (ΧΑΔΑ δίπλα σε γήπεδο και σφαγείο) με ένα ακόμα λάθος,
·       καλούμε τόσο τους νυν όσο και τους πρόσφατα εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους Ενότητας Δρυμαλίας και τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας  Φιλωτίου σε άμεσες ενέργειες ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις τελικές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων συνολικά και για να αποτραπεί η συγκεκριμένη λανθασμένη προοπτική.
 Νάξος, 31 Μαΐου 2014
Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :