Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Μήνυμα Ιάκωβου Γιακουμή

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σήμερα φθάνει στο τέλος της μία προεκλογική περίοδος δύο μηνών. Στο διάστημα αυτό, μέσα από τις επισκέψεις μου στα 6 νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, συνάντησα, συνομίλησα και εν τέλει συνδέθηκα με ανθρώπους από όλα τα χωριά και την πόλη της Νάξου, από τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα) και από όλα τα χωριά της.....
Αμοργού. Συνάντησα απορία στους ανθρώπους των ορεινών χωριών και των νησιών καθώς, έστω και την προεκλογική περίοδο, κάποιος ενδιαφέρθηκε να τους ακούσει και τους επισκέφθηκε. Συνάντησα ανθρώπους στην Πόλη της Νάξου και στα ανεπτυγμένα τουριστικά και αγροτικά χωριά της Δυτικής Νάξου, που κάνουν προτάσεις, να έχουν διάθεση προσφοράς, αλλά κανείς να μην συνεργάζεται πραγματικά μαζί τους.

Φίλες και φίλοι,
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ να τα αλλάξουμε αυτά. Ήρθε ο καιρός οι εκπρόσωποι σας, να είναι κοντά σας, δίπλα σας, να σας ακούνε και να προσπαθούν μαζί σας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Αγαπητοί συμπατριώτες, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 18 Μαΐου,
ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ την παρουσία μας στο Νότιο Αιγαίο
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την φωνή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Σύρο, την Ρόδο, την Αθήνα και τις Βρυξέλλες
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτά που μας ανήκουν με αξιοπιστία και γνώση

Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης και αποδοχής της υποψηφιότητάς μου. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΝΟΥΜΕ τους στόχους μας και ΝΑ ΑΠΟΤΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ την παρουσία μας.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ιάκωβος Γιακουμής
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με το συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη της Γιάννη Μαχαιρίδη ήταν είναι και θα
είναι πάντα κοντά στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, αγαπητέ
Ιάκωβε, όπως ήταν είναι και θα είναι πάντα κοντά σε όλα τα νησιά του
Αρχιπελάγους. Και η παρουσία αυτή αποδείχθηκε
έμπρακτα με την πληθώρα των έργων τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο
Ν.Αιγαίο.. 667 'εργα στο Ν.Αιγαίο.. 59.000.000 ευρώ στη Νάξο. Αυτό
έγινε, γιατί οι περιφεριεακοί σύμβουλοι της Νάξου (Γκούφας και Θεόφιλος)
πάλεψαν και διεκδίκησαν τις χρηματοδοτήσεις όλων των μελετών των Δήμων
Νάξου και Μ.Κ αλλά και Αμοργού. Γιατί οί οι περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν
πάντα παρόντες και ενήμεροι.. Γιατί ζουν, εδώ χρόνια και χρόνια, γιατί εργάζονται εδώ, γιατί δεν επισκέπτονται απλώς αλλά καθημερινά αγωνιούν μαζί με τους κατοίκους και αγωνίζονται για όσα τους αξίζουν και τους χρωστούν. Και η περιφερειακή Αρχή επειδή ήταν
παρούσα, εμπράκτως αντιμετώπισε τα κακώς κείμενα στο μέτρο των
δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της. Εκείνο που πρέπει να αποκατασταθεί δεν
είναι η παρουσία της περιφερειακής αρχής. Αυτή υπήρχε και υπάρχει..
Εκείνο που πρέπει να συμβεί είναι να της δοθεί και πάλι η εντολή να
συνεχίσει το έργο της με τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα που την
διακρίνει.. Τους δοκιμασμένους και τους πετυχημένους δεν τους αλλάζεις..
δεν ρισκάρεις.. Οι Νοτιοπελαγίτες αυτό το ξέρουν καλά.. και θα δώσουν
και πάλι την Νίκη στο ψηφοδέλτιο του Μαχαιρίδη..
Φιλικά, Άννα Κοντοπίδη-Γκούφα

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στην Αμοργό και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια ή απ’το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ή απ’το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη, μεταξύ άλλων είναι: Κατασκευή φράγματος Τσικαλαριού και Δικτύων Αξιοποίησης Ταμιευτήρων Τσικαλαριού - Φανερωμένης και Εγγαρών νήσου Νάξου (31,91 εκατ. €), βελτίωση δρόμου από Άγιο Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγίου Αρσενίου - Αγίας Άννας (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ), στερέωση-συντήρηση βυζαντινών μνημείων Νάξου (550.000,00 ευρώ), κατασκευή τεσσάρων (4) αιθουσών στο 2/θέσιο ειδικό σχολείο Νάξου (518 εκ. ευρώ), ο Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου (651.000,00 €), βελτίωση κτηριακών υποδομών 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου (464.000,00 €), εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης και σήμανσης Χώρας Νάξου (462.000,00 €), αποκατάσταση έντεκα (11) ΧΑΔΑ και προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας απορριμάτων στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (2,7 εκ. €), ΧΥΤΑ Νάξου (9,6 εκ. €), δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (6,7 εκ.€)
Στη Δονούσα: Εγκατάσταση επεξεργασίας και έργα διάθεσης λυμάτων Δονούσας (2,44 εκ.ευρώ).
Στο Κουφονήσι το Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου (650.000,00 €) η προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίου και κατασκευή συνοδών έργων (657.000,00 €).
Στη Σχοινούσα, το νέο λιμάνι (2 εκ. €).
Στην Αμοργό, κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αιγιάλης (1,83 εκ. €), βελτίωση - αναβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων Καταπόλων και Αιγιάλης (500.000,00 €), κατασκευή δύο δεξαμενών στα Κατάπολα (660.000,00 €), κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τα Κατάπολα στη Χώρα (454.000,00 €), όπως και το έργο «ολοκλήρωση ανέγερσης διωρόφου κτηριακού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας Αμοργού (536.000,00€) .
Επίσης η Περιφέρεια διέθεσε απ’το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Νάξου και μάλιστα 1.300.000,00 € εξ αυτών, θα διατεθούν για την κατασκευή του Επαρχιακού δρόμου Χώρας –Εγγαρών.
Αυτά τα έργα, χρηματοδοτήθηκαν επειδή η παρουσία των περιφερειακών συμβούλων Γκούφα και Θεόφιλου ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική..και σίγουρα δεν ήταν ευκαιριακό ταξιδάκι αναψυχής στα νησιά του Αρχιπελάγους..Φιλικά Άννα Κοντοπίδη-Γκούφα

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΚΟΥΜΗ ψηφίζουμε ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ...!!!