Κυριακή, Ιουνίου 22, 2014

Γερμανός αστροναύτης φωτογράφισε τις Κυκλάδες και την Κρήτη από το διάστημα

Γερμανός αστροναύτης φωτογράφισε τις Κυκλάδες και την Κρήτη από το διάστημα

Ο Αlexander Gerst είναι αστροναύτης της ΝΑΣΑ. Αγαπά τη δουλειά του και κυρίως τις ειδικές αποστολές στο διάστημα. Η επιλογή να βρεθεί στο διάστημα δεν είναι απλή και απαιτεί, εκτός από θάρρος και εκπαίδευση, ειδική παιδεία και όραμα...

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν λάμψη στα..... μάτια και έχουν ανοιχτό μυαλό. 
Ο αστροναύτης κάνει κλικ και μας χαρίζει ένα υπέροχο Αιγαίο. Διακρίνουμε αριστερά πάνω την Αττική, στο κέντρο τις πανέμορφες Κυκλάδες και στο κάτω μέρος τη λεβοντογέννα Κρήτη με σύννεφα.

Η ανάρτηση του Γερμανού αστροναύτη στη σελίδα του στο facebook συνοδεύεται από σχόλια συμπατριωτών του. Τα περισσότερα τον επικροτούν για τη θαυμάσια λήψη, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που δεν επηρεάστηκαν από την έλλειψη βαρύτητας, αλλά από την έλλειψη πολιτισμού και ιστορικής γνώσης. Ένας Γερμανός σχολίασε τη δορυφορική φωτογραφία της Ελλάδας γράφοντας Einfach nur Bombe («Μια βόμβα και τέλος»), ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε Ich kann mein Geld sehen («Μπορώ να δω τα λεφτά μου»).

Οι αναρτήσεις αυτές και άλλες όπως, Der Schandfleck Europas («η αηδία της Ευρώπης») προκάλεσαν την οργή άλλων ακολούθων του Alexander Gerst, κυρίως πολιτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έσπευσαν αμέσως να τους αποδοκιμάσουν. Όταν κάποιος ειρωνικά έγραψε Man sieht den SCHULDENBERG garnicht…? («δεν μπορεί κάποιος να δει το βουνό του χρέους»;), έλαβε την απάντηση ότι «εδώ δεν μιλάνε οι τράπεζες, αλλά η καρδιά».Το τρομερό είναι ότι η ερώτηση πήρε περισσότερα like από την απάντηση…

Η φωτογραφία του Γερμανού αστροναύτη αναρτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2014 με τίτλο Greecefrom space, Griechenland aus dem Weltall… Εάν σας έλεγα ότι ο αστροναύτης δεν είναι Γερμανός ίσως να προσπερνάγατε την ενόχληση πιο εύκολα και ενδεχομένως δε θα καταλήγατε στο γνωστό συμπέρασμα ότι «οι Γερμανοί δεν αγαπούν τους Έλληνες». Όμως τα αυθόρμητα γερμανικά σχόλια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο λάθους και ξυπνούν μέσα μας ερωτήματα και πικρία. Ο αστροναύτης προέρχεται από μια χώρα που θέλει να κυριαρχεί, που εκπαιδεύει τους πολίτες της με υψηλά στάνταρ και δημιουργεί στελέχη για να επανδρώσουν κορυφαίες θέσεις στη βιομηχανία, την επιστήμη και τα οικονομικά διευθυντήρια.

Φυσικά αυτό δεν είναι κακό. Για τη Γερμανία. Για τους υπόλοιπους λαούς και ειδικά τον ευρωπαϊκό νότο, καταλήγει συχνά σε καταστροφή. Φυσικά όχι επειδή μας μισούν εκ γενετής, αλλά γιατί κατέχουν το μαγικό κλειδί της παραγωγής πολέμων και καταστροφών.



Η ιστορία το λέει και εμείς απλά το κατανοούμε σε κάθε κρίση. Όλα αυτά που σας γράφω ίσως να ήταν περιττά, άλλα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αυτός ο καταρτισμένος και ισχυρός λαός, όταν μας παρατηρεί θαυμάζει την Ελλάδα, αλλά περιφρονεί τους Έλληνες. Μας παρατηρούν χρόνια, δεκαετίες, αιώνες. Μας επισκέπτονται, μας φωτογραφίζουν, απολαμβάνουν το περιβάλλον μας, γεύονται την κουζίνα και τα γλέντια μας, αλλά μας γυρίζουν την πλάτη όταν πρόκειται για τις ζωές μας.

Ο ίδιος δηλώνει: «πρέπει να είμαστε επιστήμονες, επιστάτες, οδηγοί, καθαριστές, γιατροί, πυροσβέστες, μηχανικοί, ακόμα και ινδικά χοιρίδια. Η διαδρομή προς τα αστέρια ακολουθεί έναν ανώμαλο δρόμο.»… Ο Γερμανός αστροναύτης δεν είναι τουρίστας, ούτε καν περιηγητής. Είναι επιστήμονας. Τον γνώρισα από την δικιά μας εκπληκτική Ελένη Αντωνιάδου που βραβεύτηκε διεθνώς, κάνει καριέρα στη NASA και συνεργάστηκε μαζί του. Κατάλαβα πως όταν δεν ακούς δελτία ειδήσεων και Γερμανούς πολιτικούς δεν διαθέτεις σταγόνα δηλητήριο για τους «τεμπέληδες» Έλληνες. Αν πετάς στο διάστημα έχεις καθαρό μυαλό και ανεπηρέαστος μπορείς να θαυμάζεις ότι μισεί το τηλεοπτικό κανάλι της Μέρκελ.

Η έλλειψη βαρύτητας ακυρώνει τους ανιστόρητους και παραπληροφορημένους Γερμανούς. Όχι όμως και όσους έχουν έλλειψη βαρύτητας στο μυαλό τους και υποδύονται τους ισχυρούς.

πηγή: cycladesvoise.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :