Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

Ανακοίνωση Επιτροπής Παιδείας & Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αρμόδιο για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχο, στον πρόεδρο, στα μέλη της σχολικής επιτροπής και σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα θέματα Παιδείας και τους καλούμε να ξεκινήσουν από αύριο τις ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να δρομολογήσουν τις.....
λύσεις των ήδη καταγεγραμμένων υλικοτεχνικών προβλημάτων των σχολικών κτηρίων του πολυνησιακού δήμου μας και να επισημάνουν τυχόν νέα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις δημοτικές εκλογές και απαιτούν άμεσα λύση.
           Θα υπενθυμίσουμε στο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο ότι οι υπάρχουσες αίθουσες των σχολικών κτηρίων δεν επαρκούν για την στέγαση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών και απαιτείται η επίσπευση των ενεργειών για την εύρεση νέου χώρου όπου θα ανεγερθούν κτήρια που θα καλύψουν για πολλά χρόνια τις ανάγκες τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και τις ανάγκες στέγασης- μάθησης και άθλησης των μαθητών του πολυνησιακού δήμου μας.
           Θα συμπαρασταθούμε ή θα συγκρουστούμε με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής (από εκείνον εξαρτάται), προκειμένου τα κυλικεία να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της διατροφικής εκπαίδευσης των μαθητών. Θεωρούμε ότι τα κυλικεία θα πρέπει να αποτελέσουν το παράδειγμα μιας πραγματικά κοινωνικής επιχείρησης όπου τα προϊόντα που καταναλώνουν οι μαθητές θα πρέπει να είναι ναξιακά βιολογικά προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών ή μικρών συνεταιρισμών, εάν υπάρχουν. Για όσα προϊόντα δεν παράγονται στη Νάξο να αναζητηθούν βιολογικά παραγόμενες πρώτες ύλες ή προϊόντα στις Κυκλάδες ή στην Ελλάδα (πχ βιολογικό αλεύρι έτσι ώστε τα κουλούρια των κυλικείων να παράγονται από αυτό σε συνεργασία με τοπικούς φούρνους).
           Αυτός ο τρόπος λειτουργίας των κυλικείων αφενός τονώνει την τοπική παραγωγή, αναδεικνύει την σημασία της συνεργασίας και της αλληλεξάρτησης των μελών της τοπικής κοινωνίας και, γιατί όχι, ίσως να αποτελέσει κίνητρο για στροφή των παραγωγών στις βιολογικές καλλιέργειες. Από αυτή την στροφή θα είμαστε όλοι οι κάτοικοι του Δήμου κερδισμένοι. Αφετέρου θα ξεκινήσει μια πρώτη μορφή «αντίστασης» στην επέλαση και κατίσχυση των πολυεθνικών του διατροφικού τομέα (από τα σούπερ μάρκετ έως και τα κυλικεία), όπου, τα μεταλλαγμένα, η βιομηχανία γεύσης και αρώματος κυριαρχούν διακυβεύοντας την υγεία των μαθητών προκειμένου να κερδίσουν οι πολυεθνικές της διατροφής.
           Αναφορικά με το ζήτημα του αιφνίδιου ελέγχου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ που πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια των οικονομικών υπηρεσιών  Ελένη Καμπούρη και την επακόλουθη καταγγελία του Δ. Σ. του νομικού προσώπου σχετικά με τον τρόπο που έγινε αυτός ο έλεγχος, έχουμε να πούμε ότι τέτοιες πρακτικές εκ μέρους του αντιδημάρχου είναι ύποπτες και αφήνουν πολλά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις αυτού του ελέγχου, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το σάλο που έχει προκαλέσει στον τοπικό τύπο η απομάκρυνση του προέδρου από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ εξαιτίας της μη συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου.
           Από την άλλη όμως, θεωρούμε ότι όλες αυτές οι συγκρούσεις είναι ενδοπαραταξιακές και τροφοδοτούνται από τον ανταγωνισμό των γραφειοκρατών για να προβληθούν στην κοινωνία, να αναρριχηθούν ή να παραμείνουν στα ανώτερα κλιμάκια της τοπικής εξουσίας. Εμείς δεν προσωποποιούμε την πολιτική, αλλά εστιάζουμε στις καθαυτό πολιτικές δράσεις. Θα συμμετέχουμε στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τις δικές μας προτάσεις, ανεξάρτητα από το ποιος ηγείται.
          
  
Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :