Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 30/7

Είχε που είχε τα χάλια της τα κυκλοφοριακά η πόλη της Νάξου ήρθε και η προσωρινή ρύθμιση στην προέκταση της Παπαρηγοπούλου, πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, που ουσιαστικά κατάργησε την οδό Μέσης που διοχέτευσε την κυκλοφοριακή κίνηση προ το περίπτερο Ανδρώνη (πλησίον του Ιατρικού Κέντρου Ι. Πρωτονοτάριος) και μετέτρεψε την περιοχή την ευρύτερη του Αγίου Γεωργίου σε έναν λαβύρινθο δίχως αρχή και τέλος.
Χθες γύρω στις 7:30 δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν εκεί όπου εδώ και μερικές ημέρες τοποθετείται από τις 20:00 το «απαγορευτικό («Πόλη Κλειστή») Στις προθέσεις τους ήταν να μην........
τοποθετηθεί στο «απαγορευτικό», όμως ο εντεταλμένος του δήμου συνδημότης μας που λειτουργεί ως «προστάτης» του «απαγορευτικού» ήρθε και εγκατέστησε το σήμα στο συγκεκριμένο σημείο. Αμέσως παρενέβησαν κάποιοι επιχειρηματίες αλλά και κάτοικοι της περιοχής και τον υποχρέωσαν να απελευθερώσει τον δρόμο. Αυτό και έγινε για περίπου 5’. Ήταν η στιγμή που τα συνωστισμένα  - στοιχισμένα το ένα πίσω από τον άλλο αυτοκίνητα άρχισαν να χρησιμοποιούν και πάλι τον δρόμο που περνά μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.
Ο εν λόγω υπάλληλος έσπευσε αμέσως στο Α.Τ., ζητώντας την συνδρομή του. Αυτό και έγινε. Μοτοσικλετιστής και ένας ακόμη συνάδελφος του κατέφθασαν στο κομβικό σημείο του δρόμου και εγκατέστησαν το σήμα στην ενδεδειγμένη θέση – σημείο, εφαρμόζοντας την απόφαση για την εν λόγω ρύθμιση που είχε λάβει προ καιρού το δημοτικό συμβούλιο Νάξου. «Εμείς, κάνουμε τη  δουλειά μου» ακούστηκαν να υποστηρίζουν τα στελέχη του Α.Τ. Νάξου. Που πρόσθεσαν: «Είναι μια απόφαση που πρέπει να εφαρμοστεί».
Σε λίγα λεπτά μέσα ο δρόμος είχε κλείσει από παντού αφού αλλοδαποί με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανές μικρού και μεγάλου κυβισμού αλλά και ντόπιοι έκαναν μανούβρες επί του μπλοκαρισμένου από παντού οδοστρώματος στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το γενικό μποτιλιάρισμα.
Ούτε με το μίτο της Αριάδνης δεν μπορούσε κανείς να «ξεφύγει» από έναν δρόμο που «βούλιαζε» κάθε λεπτό που περνούσε όλο και πιο πολύ στις ρόδες!
Έκπληκτοι οι αλλοδαποί επισκέπτες του νησιού μας, ψιθύριζαν: «Και εμείς μαζί σας είμαστε». Απευθύνονταν στους κατοίκους της περιοχής…
Κατά γενική ομολογία η προσωρινή αυτή ρύθμιση είναι μια ρύθμιση που φέρνει τα πάνω – κάτω στην εν λόγω περιοχή. Είναι μια ρύθμιση που παραπέμπει στα περυσινά «επεισόδια» της Κοντολέοντος που μονοδρομήθηκε.
Αν μη τι άλλο και προ της γενικής κατακραυγής αυτό που πρέπει οι αρμόδιοι καθ’ ύλην του δήμου θα πρέπει να μας πουν τούτες τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες που το νησί μας «σηκώνει» πολύ κόσμο ποιος ο λόγος να δημιουργούνται τέτοια σκηνικά – σκηνικά της ντροπής. Υπάρχουν λόγοι που γίνονται αυτά τα πράγματα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Αν ναι, τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, ας μας τους πουν… για να ξέρουμε. Για να μάθουμε – επιτέλους – γιατί «νέκρωσε» η Κοντολέοντος ένα χρόνο πριν και τώρα πάει να «νεκρώσει» και η εικονιζόμενη οδός αλλά και η Μέσης που μέχρι πρότινος οδηγούμε την κίνηση προς το περίπτερο Ανδρώνη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :