Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2014

Στη Νάξο ο πρώτος Οπλίτης Ιατρός

Μετά από παρέμβαση και πρόταση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, ενεργοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο θεσμός της παροχής Υπηρεσίας Υπαίθρου από Οπλίτες Ιατρούς. Έτσι, χθες, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υγείας-Νοσοκομείο Νάξου ο πρώτος οπλίτης ιατρός, ο οποίος τίθεται στη διάθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, συμβάλλοντας στην επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης των υγειονομικών μονάδων του νησιού και της....
έλλειψης Ιατρών Υπαίθρου (Αγροτικοί). Ο Οπλίτης Ιατρός θα μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες, όπως κάθε Αγροτικός γιατρός και μετά την νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας, θα μπορεί και να συνταγογραφεί.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών και παρεμβάσεων του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν της συνεννόησης που προηγήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Χρήστου Μανωλά, η συμβολή του οποίου αποτελεί τιμή για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο.

Απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ευχαρίστησε τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Χρήστο Μανωλά, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου και έτσι η Νάξος είναι το πρώτο νησί, στο οποίο Οπλίτης Ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες, ως Ιατρός Υπαίθρου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :