Δευτέρα, Αυγούστου 11, 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 11/8

ΜΠΟΡΕΙ ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να διαλύσει τα (καταργήσει) το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ όσον αφορά στο κομμάτι του Πολιτισμού. Όσον αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που χρηματοδοτούνται (όπως έχουν) από το Κράτος και που προϋπήρξαν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δίκαιου, αντικειμενικά προβλήματα με την κατάργηση – διάλυση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αυτομάτως δημιουργούνται. Ένα από αυτά είναι η χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών, η χρηματοδότηση, επίσης, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Πώς θα γίνεται αυτή; Οι σχετικές επιχορηγήσεις θα πηγαίνουν μαζί με τις άλλες στον ημέτερο δήμο;
Ναι μεν, αλλά…
Διαλύεται μεν ένα Νομικό Πρόσωπο όπως ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, υπάρχουν όμως και αντικειμενικές δυσκολίες που καθιστούν το έργο της διαλύσεώς του όχι εύκολο.
Σημειώνουμε όλα τα παραπάνω, διότι σε προηγούμενο δημοσίευμά μας αναφέραμε ότι από την στιγμή που λήξει η θητεία του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (του αρμοδίου για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, το.....
Περιβάλλον, την Παιδεία κ.λπ. πολιτιστικού φορέα, όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε) Ιάκωβου Ναυπλιώτη – Σαραντηνού, η υπό τον κ. Μαργαρίτη δημοτική αρχή σκέφτεται – σχεδιάζει να διαλύσει το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο, προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να εκχωρήσει την ευθύνη για την διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάποιον από τους αντιδημάρχους τους οποίους θα ορίσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του πρώτου μηνός του φθινοπώρου.
Στο μεταξύ, τεράστιας σημασίας ζήτημα ενδέχεται να δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τα ακίνητα όπως το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου (ποδοσφαιρικό γήπεδο – στάδιο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ), το κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, η προ ενός έτους δημιουργηθείσα / κατασκευασθείσα Παιδική Χαρά δυτικά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, το Επιτόπιο Μουσείο επί της πλατείας έμπροσθεν του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής (Ι. Μ. Παροναξίας) κ.λπ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ?