Τρίτη, Αυγούστου 05, 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 5/8

ΤΟ αδιαχώρητο στην κεντρική προβλήτα επάνω από νωρίς το πρωί ίσαμε αργά την νύχτα!
Μπαινοβγαίνουν σαν… ταξί τα πλοία στο λιμάνι μας. Πλοία παλαιάς κοπής αλλά και καινούργιας – ταχύπλοα!
Δείχνει η φετινή καλοκαιρινή περίοδος να ξεπερνά και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις και να σπάει όλα τα ρεκόρ των τελευταίων τουλάχιστον δέκα χρόνων!
Τρίβουν τα χέρια τους όλοι όσοι δραστηριοποιούνται τουριστικά στο νησί μας. Μπορεί να ξέρουν και να το ομολογούν κιόλας ότι ο κόσμος δεν ξοδεύει όπως παλιά, όμως δεν παραλείπουν να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα…  ρεκόρ που κάνουν οι αφίξεις, καθημερινά.
«Γιάννη», παρατήρησε συντοπίτης μας επιχειρηματίας, «και ο Ιούνιος αλλά και ο Ιούλιος, φέτος, ήταν πολύ πιο καλοί από το αντίστοιχο περυσινό δίμηνο. Και ο Αύγουστος θα κάνει ρεκόρ, άσχετα που τώρα στο ξεκίνημά του, που οι αδειούχοι του Ιουλίου φεύγουν και........
οι άλλοι του Αυγούστου έρχονται, σημειώνεται κάποια μικρή κοιλιά. Θα είναι όμως ο Αύγουστος πάρα πολύ δυνατός. Αυτό που θα ήθελα να σου πω επίσης είναι ότι στα μαγαζιά τα τουριστικά μπαίνει πολύς κόσμος αλλά δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για πολλά ψώνια». Το σχόλιο ανήκει στον Γιάννη Φραγκίσκο.
Τον περπατήσαμε τον κεντρικό παραλιακό δρόμο για πάνω από δύο ώρες. Και, κάναμε και το καθιερωμένο πέρασμά μας από την κεντρική προβλήτα.
Ήταν η ώρα που το πλοίο το μεσημεριανό είχε καταπλεύσει. Ίσαμε τα μπούνια φορτωμένο ήτανε… Πολύς ο κόσμος.
Εκεί ήταν που ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Κύρτσος, μας είπε: «Κούκλα, είναι η Νάξος!»
Εκεί ήταν που Ο Μάκης από την Καλλιθέα, σχολίασε: «Ήρθα και πέρσι. Φέτος ήρθα μαζί με την φίλη μου και αυριανή γυναίκα μου. Θα περάσουμε πάρα πολύ καλά».
Εκεί, ήταν που φεύγοντας ο Georg από μου δήλωσε: «Είμαι πανευτυχής. Πολύ ωραία η Νάξος. Πολύ κόσμο ‘τραβάει’ αυτό το νησί. Δεν το περίμενα. Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα όμως στους δρόμους μέσα στην πόλη. Δυσκολεύτηκα με το ‘ενοικιαζόμενο’ που είχα για πέντε μέρες. Ήτανε όμως όλα τα άλλα πάρα πολύ καλά».
Εκεί ήταν που ο Χρήστος με την κοπελιά του δήλωναν: «Περνάμε πολύ καλά. Φτηνό και πολύ καλό φαγητό. Και το δωμάτιο που μένουμε δεν είναι ακριβό,. Είμαστε εδώ γιατί περιμένουμε και κάποιους άλλους φίλους»
Επί του κεντρικού παραλιακού δρόμου, και σε μια γνωστή καφετερία, πέντε έξι νέοι απολάμβαναν το καφεδάκι τους. Δήλωσαν ‘πολύ καλά!’ ‘Ήρθα’ είπε ο ένας ‘πέρυσι. Και φέτος έφερα και τους άλλους. Είναι υπέροχα»
Ο John και η Irene, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νησί μας. Παρατήρησαν όμως: «Πολλοί κάδοι είναι γεμάτοι. Και τα απορρίμματα είναι απέξω. Γιατί;»
Ο Στέφανος με την φιλενάδα του, μιλώντας για την κίνηση στους δρόμους είπε ότι ο φίλος του χρησιμοποιεί GPS και βρίσκει τους δρόμους μια χαρά! Παρομοίασε τη ν πόλη της Νάξου με το κέντρο της Αθήνας. Δεν παρέλειψε όμως να σημειώσει: «Έξω από την πόλη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»
Καταγράψαμε απόψεις. Στυχυολογήσαμε τις πιο χαρακτηριστικές στο πλαίσιο της δειγματοληπτικής, θα λέγαμε, αυτής έρευνας, που επιχειρήσαμε για λογαριασμό της «Κ», και σας τις παρουσιάζουμε:
«Το φαγητό είναι γευστικό και υψηλής ποιότητας, και οι μερίδες είναι γενναιόδωροι για την τιμή.»
«Πολύ φθηνό και το φαγητό ήταν εντάξει!»
«Πήγαμε πολλές φορές σε αυτή την ταβέρνα επειδή μας αρέσει! Πληρώνουμε λίγα λεφτά και τρώμε… καθαρά και καλά!»
«Το φαγητό ήταν νόστιμο. Μας έδωσαν και πολλά ορεκτικά! Το νησί σας είναι για όλα τα βαλάντια!»
«Το φαγητό είναι πολύ καλό εδώ και πολύ νόστιμο. Είχαμε τα μεζεδάκια μας, το κρασί το ναξιώτικο που ήταν καταπληκτικό και γλυκόπιοτο και πληρώσαμε… άνετα! Δεν χρειάστηκε να σηκώσουμε λεφτά από την τράπεζα!» (γέλια)
«Όλα τα πιάτα που πήραμε ήταν πολύ καλά. Πολύ νόστιμο και παραδοσιακό το, εδώ, φαγητό και πολύ παραδοσιακή η ατμόσφαιρα. Τι άλλο θέλουμε!»
«Το περιβάλλον στις καφετέριες σας είναι πάρα πολύ καλό, και το προσωπικό πολύ φιλικό και ευγενικό!»
«Τα πάντα φαίνονται διαφορετικά από ό,τι οι συνήθεις μεζέδες, και εξαιρετική γεύση. Φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι θα ήταν τέλεια στην αυλή αυτού του μαγαζιού»
«Οι τιμές φέτος είναι πεσμένες. Αυτό είναι πολύ καλό, για εμάς που δεν έχουμε δική μας δουλειά. Οι καφετερίες δεν μας γδέρνουν. Υπάρχουν και ακριβές καφετέριες, αλλά είναι λίγες. Οι πιο πολλές είναι… φοβερές. Πέρσι σε κάποιο άλλο νησί των Κυκλάδων, τέτοια εποχή οι τιμές ήταν διπλές από τις δικές σας.» Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...ΕΝΤΥΠΩΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :