Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα

Στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων του έργου «Ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα» στην Αθήνα, παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του ΑΔΜΗΕ ( Ανεξάρτητος Διαχειριστής Ενέργειας) ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Κωνσταντίνος Κουκάς.
Σύμφωνα με τις συμβάσεις, σε δύο χρόνια θα .....
έχει πραγματοποιηθεί η διασύνδεση της Μυκόνου, της Σύρου, της Πάρου και της Τήνου με το ηπειρωτικό δίκτυο με σημαντικά οφέλη για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας, τη μείωση των τιμών και την ενίσχυση  του τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο υπ. Εργασίας κ.Γ. Βρούτσης, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημ. Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γ.Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης εκπρόσωποι της αγοράς ενέργειας και ξένων πρεσβειών.


Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης έργου ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Κωνσταντίνος Κουκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: ¨ Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών, που θα διασφαλίσουν την επαρκή, οικονομική και ασφαλή τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια για τέσσερα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων και το νησί μας. Η ηλεκτρική  αυτή διασύνδεση έχει ευρύτερα οικονομικά οφέλη για τους καταναλωτές, είναι φιλική προς το περιβάλλον και θέτει τις βάσεις για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της Μυκόνου, που σε μόλις δύο χρόνια θα μπορεί να ανταποκρίνεται με απόλυτη επάρκεια στις ανάγκες των εκατομμυρίων επισκεπτών μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συνετέλεσαν στο σχεδιασμό και τη δρομολόγηση των σχετικών ενεργειών και ελπίζουμε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΒΡΟΥΤΣΗ, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΕΣΥ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ, ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΜΠΡΑΒΟ.ΤΩΡΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ' ΑΥΤΑ, ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΥΔΙ ΕΣΥ Ο ΑΠΟΠΑΝΩ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΦΗΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ.