Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014

1η Κυκλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Κυκλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στη Νάξο. Στη Συνδιάσκεψη, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συντροφικότητας και δημιουργικού διαλόγου, συμμετείχε το σύνολο των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες.
Οι διαδικασίες, που ολοκληρώθηκαν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της.....

Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και των εκπροσώπων στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Νοτίου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβαν χώρα στο κτίριο της Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο. Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνδιάσκεψης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο απολογισμός της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, οργανωτικά ζητήματα, προτεραιότητες και κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα.
Στις εργασίες συμμετείχαν ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και ο οργανωτικός υπεύθυνος Κυκλάδων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Μανιός. Χαιρετισμούς απήυθυναν η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου καθώς και οι επικεφαλής των Δημοτικών Κινήσεων Άνδρου, Θήρας και Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οι οποίες στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Στο περιθώριο των εργασιών της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της περιφερειακής παράταξης “Νησιωτική Ανατροπή”, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Τα μέλη της Συνδιάσκεψης δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε, άμεσα και με σχέδιο, στην ανάγκη να στηριχθούν όλοι όσοι καθημερινά υποφέρουν από τα δεινά που επιφέρουν οι αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές. Πολιτικές που, πέντε χρόνια τώρα, διαμορφώνουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας σε προτεκτοράτο, όπου ο πλούτος παράγεται για λίγους, η υγεία και η παιδεία αποτελεί προνόμιο των λίγων, όπου πολλοί παράγουν και λίγοι απολαμβάνουν.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με βάση τις καταστατικές αρχές μας, τους κοινωνικούς αγώνες, υποστηρίζοντας τα τοπικά κινήματα, να βοηθήσουμε στην οργάνωση δομών αλληλεγγύης στις κοινωνίες των νησιών μας και να προτείνουμε λύσεις, συνδέοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του προγράμματός μας με τη νησιωτική πραγματικότητα.
Να στηρίξουμε τις δημοτικές παρατάξεις και να αναπτύξουμε το αυτοδιοικητικό κίνημα.
Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Ανατροπή τώρα!

Με αλφαβητική σειρά, στην 11μελή Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων εκλέγονται οι:
Βερύκοκκος Λευτέρης                     (Νάξος)
Δρόσος Θανάσης                            (Σύρος)
Κούτλα Μίνα                                  (Πάρος)
Κουτσογιαννάκη Κατερίνα              (Νάξος)
Κυμπιζής Χρήστος                           (Σίφνος)
Μαυρουδή Άννα                             (Κέα)
Μπουργάνης Σωτήρης                    (Ίος)
Παπασπυρίδωνος Σοφία                  (Σύρος)
Πατραμάνη Ανθή                            (Θήρα)
Σαπουνά Αναστασία                        (Άνδρος)
Φραγκίσκος Μιχάλης                      (Νάξος)

Στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Νοτίου Αιγαίου εκλέγονται οι:

Βασαλάκης Δημήτρης             (Νάξος)
Ισιγώνης Μανώλης                 (Πάρος) 




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :