Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

Ο τάφος δείχνει τον… Μέγα Αλέξανδρο!

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο Μέγας Αλέξανδρος θαμμένος στην Αμφίπολη; Είναι δυνατόν;;; Και όμως… Το μαρμάρινο κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας, που βρέθηκε 14 μέτρα από την είσοδο του ταφικού μνημείου,αναζωπύρωσε τις συζητήσεις ότι δείχνει ξεκάθαρα πλέον το… Μακεδόνα στρατηλάτη!
Το κεφάλι της Σφίγγας της Αμφίπολης έχει πάρα πολλές ομοιότητες με τις Σφίγγες στο Σεραπείο της Μέμφιδος, νότια του Καΐρου, εκεί όπου βρίσκεται ένα κενοτάφιο προς τιμήν του.....
Μεγάλου Αλέξανδρου.
Την επισήμανση αυτή είχε κάνει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο γνωστός αιγυπτιολόγος, ο Άντριου Τσαγκ. Μάλιστα, την Τετάρτη, μιλώντας στον Alpha, υποστήριξε ότι στο Σεραπείο της Μέμφιδος ήταν ο πρώτος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι είναι πιθανόν να συνδέονται οι δύο τάφοι.
Να σημειώσουμε ότι στο Σεραπείο της Αιγύπτου λέγεται ότι είχε αρχικά ταφεί η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Πτολεμαίο, ενώ ανάλογα γλυπτά σχηματίζουν ένα ημικύκλιο και φυλούν την είσοδο του τάφου του.
Η πιο μεγάλη, όμως, για πολλούς απόδειξη είναι το σήμα κατατεθέν της βασιλικής δυναστείας των Τημενιδών, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται στο καπέλο του κεφαλιού της Σφίγγας που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης.
Οι βασιλικοί ρόδακες βρίσκονται στο κεφάλι της Σφίγγας και συγκεκριμένα στο καπέλο. Ο ρόδακας έχει βρεθεί τόσο στο τάφο του Φιλίππου στις Αιγές, όσο και σε αναπαραστάσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου .
Σημειώνεται ότι οι ρόδακες κάτω από το επιστύλιο στο δεύτερο θάλαμο δείχνουν τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο!!!


http://www.pentapostagma.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :