Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014

Υπογειοποίηση δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χερσαία ζώνη Λιμένα Νάξου


Με γνώμονα την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής και με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της παραλίας, το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχεδίασε και υλοποιεί το έργο υπογείωσης  του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χερσαία ζώνη Λιμένα Νάξου, από τον ΟΤΕ έως το κατάστημα Relax. Οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και αφορούν στην κατασκευή υπόγειου δικτύου χαμηλής τάσης μήκους 302 μέτρων, στην αποξήλωση του εναέριου δικτύου μήκους 778 μ., στην απομάκρυνση των 19 στύλων της ΔΕΗ και στη.....
διευθέτηση και επανασύνδεση περίπου 25 παροχών, θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της περιοχής, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Το έργο της υπογειοποίησης, το οποίο υλοποιείται από το Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου ύψους 84.258 ευρώ, συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και  αποτελεί την απαρχή για μια προσέγγιση δημιουργίας, αποκατάστασης και ανάδειξης και άλλων περιοχών των νησιών μας.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του έργου που σχεδιάστηκε από το 2012 και υλοποιείται σήμερα, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Σέργης, δήλωσε ότι  «η υπογείωση των καλωδίων, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αποφέρει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους καταναλωτές και λιγότερες βλάβες, δημιουργώντας ελκυστικότερη εικόνα στην περιοχή. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με το έργο αντικατάστασης και βελτίωσης του φωτισμού από τα Παλάτια έως την περιοχή του Αγίου Γεωργίου, που θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα, είναι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη της παραλίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος ως τόπου διαβίωσης, κατοικίας και συνάντησης».

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :