Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014

Ο Γιώργος Χατζημάρκος εκπροσωπεί την ΕΝΠΕ στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων


Και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού της ΕΝΠΕ
Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ορίστηκε σήμερα  εκπρόσωπος  της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ως τακτικό μέλος,  στην  τριμερή Επιτροπή  Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και φορέων της Αυτοδιοίκησης, για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων της χώρας.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε την προεδρία  της  Μόνιμης Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού της....
ΕΝΠΕ.

Ειδικότερα για το θέμα της αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, σημειώνεται ότι  άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με σκοπό τη χάραξη μίας νέας λιμενικής πολιτικής, η οποία θα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Στην  σύσκεψη, στην οποίαν συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αποφασίστηκε  να συσταθεί τριμερής επιτροπή (Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου – ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ) για να μελετήσει διεξοδικά το θέμα.
Στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στην εν λόγω επιτροπή, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου.

Τον ορισμό του κ. Χατζημάρκου στην Επιτροπή για το θεσμικό πλαίσιο των Λιμενικών Ταμείων, η ΕΝΠΕ γνωστοποίησε σήμερα με έγγραφό της  προς την Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.


 Στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ  παρέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών  και ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών  κ.  Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος

Στην τοποθέτησή του ενώπιον των υπουργών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως «οποιαδήποτε αλλαγή ή παρέμβαση γίνει στο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Περιφερειών, θα είναι ατελής, αν δεν συνοδευτεί από την απολύτως αναγκαία φορολογική αποκέντρωση». 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :