Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

Επιστολή Πρέσβη Κουβέιτ στον Πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...


ΓΕΩΡΓΙΚΑ και άλλα στο δρόμο προς το Κουβέιτ.


Πολυχρονεμένε μας πρόεδρα της ΕΑΣ Νάξου, μεγαλοδύναμε και πολυμήχανε(πράσινε;) εκπρόσωπε των ζάμπλουτων και ξεκούραστων γεωργών και κτηνοτρόφων του νησιού μας. Πολλά τα έτη σου πατατοσάχ του Λιβαδιού.
Τώρα που εμείς οι άπιστοι κι α-Νάξιοί σου εισπράξαμε για πρώτη φορά εφέτος την αληθινά «υψηλοτάτη» (;) τιμή των 0,34 λεπτών ανά κιλό την πατάτα μας (0,20 για την ψιλή) και 0,38 λεπτών ανά κιλό το γάλα μας, σηκώσαμε το άπιστο βλέμμα μας και διαβάσαμε την επιστολή που ο συν- εταίρος κος κος πρέσβης της «ημετέρας» πατρίδος σού έπεμψε και στο μυαλό μας αμέσως πέρασε σαν αστραπή η ιδέα πόσο καλές «μπίζνες» μπορούμε να κάνουμε με τους αδελφούς μας Κουβετιάνους . Όχι τίποτε λαμογιές βρε αδερφέ, κανονικές και τίμιες δουλειές. Πρώτα θ’ αναλάβουμε να μεγαλώσουμε διεθνώς την έκταση του μικρού αυτού κρατιδίου του Κόλπου με το κόλπο της ενοικίασης. Την τεχνογνωσία την κατέχουμε. Θα πούμε του «συναδέρφου» σου εμίρη(πρόεδρας κι αυτούνος) να μας νοικιάσει δέκα χιλιάδες στρέμματα ερήμου (έντεκα είναι όλο το Κουβέιτ) και καλά για καλλιέργεια καρπουζόσπορου (ή καρπαζόσπορου). Ύστερις θα δηλώσουμε στους κουτόφραγκους τα διπλά, θα εισπράξουμε την επιδότηση, θα του δώσουμε τα μισά(του κακομοίρη) και δηλωμένο το κράτος του διεθνώς διπλό. Ταυτόχρονα η παραγωγή μας θα καταστραφεί και καλά από την υπερχείλιση του τοπικού ποταμού κι από χαλάζι στο μέγεθος της κεφαλής σου. Άλλη επιδότηση. Εσύ αν έχεις την καλωσύνη ως πρόεδρας ν’ αποδεχθείς τα στοιχεία ως αληθή κι αν κάποιο ζωντανό της Μερκελίνας θέλει διασταύρωση τότε θ’ απαιτήσουμε η καταμέτρηση να γίνεται 12:00-17:00μμ με μονόμετρο των 0,70 πόντων. Πάνσοφε Καπούνιε είθε η πανουργία του σατανά μέσα μας να ψοφήσει με το φυτοφάρμακο που αγοράζουμε απ την ένωσή Σου κι είναι τόσο βιολογικό που κι οι βάτοι μαραίνονται χωρίς ν’ ανοίξουμε ούτε το κουτί. Τα δηνάρια που θα πάρουμε απ τους Κουβετόβλαχους θα τα σπάσουμε σε ευρά και θα ξωφλήσουμε κάτι ψιλοχρέη (περίπου εφτά μύρια) που η Ένωση από κακή τύχη και όχι από κακή διαχείριση δημιούργησε δημιουργικά. Τα υπόλοιπα θα τα σκορπίσουμε στα βιολιά στη γιορτή της πατάτας στην υγειά σου. Πολυεπιεικέστατε και πολυευσπλαχνότατε συγχωρήστε την αγένειά μας να διαβάσουμε την επιστολή του Πρέσβεως προς τη Εξοχότητά σας και την ειλικρινέστατη πρόσκλησή του για μετάβασή μας στη χώρα του Πετρόλαδου.
Ξεχάσαμε να σου αναφέρουμε πως πολιτικά ο εμίρης είναι δικός μας. Συνταγματική μοναρχία είναι κι αυτός, δηλαδή Πασόκ Μέσης Ανατολής. Ξέρεις εσύ.
Α! Να μην ξεχάσουμε και μια παραγγελιά για πάρτη σου από τα duty free του Kuwait. Σαράντα ΜΑΥΡΑ πουκάμισα και δεκαπέντε ζευγάρια γυαλιά Ray-ban(κιτρινοπορτοκαλί).
Η ευψυχία σου ελπίζουμε ν’ αφήσει τα κεφάλια μας πάνω στους ώμους μας, μήπως ξαναδούμε κάποτε το φώς, όχι του πολιτικού σχηματισμού που «έχωσε» στην ΄Ενωση τα «άπορα» παιδιά υμετέρων της Νάξου, αλλά της Δημοκρατίας.


« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου