Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 19/2


ΣΤΟΥΣ δήμους θα καταλήγουν τα πρόστιμα για την διατήρηση παράνομων χώρων ταφής αποβλήτων καθώς θα παρακρατούνται τα σχετικά ποσά από τους πόρους που προορίζονται για τους ΟΤΑ. Η διαδικασία επιβολής των προστίμων ενεργοποιείται, όπως έγινε γνωστό, μετά την εκ νέου παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, επειδή η χώρα μας δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση του 2005 για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των παράνομων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).
Το παραπάνω μέτρο έχει προ πολλού «ακουμπήσει» και τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαταστήσει τους........ Ανεξέλεγκτους Χώρους Διαθέσεως Απορριμμάτων (χωματερές).

Στο στόχαστρο… / Οι καμπάνες…

Στο στόχαστρο, λοιπόν, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ο ημέτερος Δήμος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και δίνει τώρα αγώνα δρόμου προκειμένου να… δει ετοιμοπαράδοτο τον ΧΥΤΑ στην κορυφή Ξύδη! Μόλις τεθεί σε λειτουργία το εν λόγω έργο αυτομάτως θα μπει λουκέτο σε όλες τις χωματερές του ημετέρου Δήμου.

Ως γνωστόν, νέα πρόστιμα για τις χωματερές, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν, επιβλήθηκαν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, τα νέα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι: α) 3.000 ευρώ για τη λειτουργία Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.∆.Α.) θέση «ΚΑΨΑΛΙΑ» ν. Άνω Κουφονησίου και β) 1.500 ευρώ, σχετικά µε τη λειτουργία Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.∆.Α.) στην περιοχή «ΛΙΒΑ∆Ι» ν. Ηρακλειάς.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :