Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

Ορκωμοσία δύο νέων Περιφερειακών Συμβούλων

Ενώπιον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, η ορκωμοσία των νέων Περιφερειακών Συμβούλων κκ  Θανάση Μπαράκα και Λουκά Κωτσαδάμ.

Ο μεν κ. Θανάσης Μπαράκας καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντος κ. Μιχάλη Κόκκινου, στην παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή», ο δε κ. Λουκάς Κωτσαδάμ την θέση της παραιτηθείσας κας Λίλας Καφαντάρη, στην.....
παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αμέσως μετά την ορκωμοσία, καλωσορίζοντας τους δύο νέους Περιφερειακούς Συμβούλους,  δήλωσε:
«Καλωσορίζω τα νέα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι εποχές είναι ιδιαίτερες και οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλες. Και οι δύο είναι πολύ έμπειροι, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια  στα κοινά, καλοί γνώστες όλων των θεμάτων και των προβλημάτων του τόπου και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Εύχομαι και στους δύο καλή δύναμη, καλή θητεία  και καλή συνεργασία».

Ο κ. Θανάσης Μπαράκας στις πρώτες του δηλώσεις ως Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρθηκε στο θέμα της νησιωτικότητας, λέγοντας ότι τα νησιά μας ζουν ένα μόνιμο μνημόνιο και πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτικές που να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. «Σε αυτό θα είμαστε σύμμαχοι της Περιφερειακής Αρχής, για να συγκρουστούμε με το αθηνοκεντρικό κράτος που έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τα νησιά μας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει να πετύχουμε. Αν δεν πετύχουμε αυτήν την πενταετία, θα έχει αποτύχει πλήρως η νησιωτικότητα» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Κωτσαδάμ δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε σαν παράταξη την ίδια πολιτική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Επιδίωξή μας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα  της λαϊκής οικογένειας, να ενισχύσουμε την συνείδηση των εργαζομένων, ότι του ανήκει ο πλούτος τον οποίο παράγει». Αναφορά έκανε και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά της Αυτοδιοίκησης, ως χαρακτηριστική της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και των στόχων που αυτή εξυπηρετεί.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :