Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Απειράνθου

VIDEO (Καταγγελία του Προέδρου της Τ.Κ. Απειράνθου Γ. Μπάκαλου).
Ρεπορτάζ - Σύνταξη: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης
Η λειτουργία του  Περιφερειακού Ιατρείου 
Απειράνθου παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, που θα έπρεπε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της
περιοχής, να μην ανταποκρίνεται στις.....
ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Απειράνθου Γεώργιος Μπάκαλος  το αίσθημα, ανασφάλειας,
εγκατάλειψης, ασυνενοησίας και  αδιαφορίας, το οποίο δημιουργείται στους πολίτες  μέσα από συντεχνίες  με μόνο σκοπό την ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας υγείας ,  κυριαρχεί στην υγειονομική περίθαλψη.

Στο Ιατρείο της Απειράνθου η θέση του ιατρού παρά το ότι έχει επανδρωθεί ,  το ιατρείο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Ο Πρόεδρος τ Απεράθου προ ενός μηνός επισκέφθηκε την ιατρό του περιφερειακού ιατρείου και ζήτησε από ενδιαφέρον, όχι μόνο ως πρόεδρος αλλά και σαν πολίτης, να του παραδώσει αντίγραφο (από την επίσημη αίτηση που θα κάνει στο Νοσοκομείο) με τις ελλείψεις του ιατρείου , οπότε ακόμη και αν οι υπεύθυνοι φορείς δεν ανταποκριθούν  στο 100% να ενδιαφερθεί ο ίδιος ώστε να βρεθούν πόροι για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ιατρείου σε ιατρικά εργαλεία και ιατροφαρμακευτικά υλικά ώστε να  ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των κατοίκων τ Απεράθου και των επισκεπτών του .

Η λίστα ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του, παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του , διότι δεν συντάχθηκε ποτέ, δεν δόθηκε ποτέ μέσω των προβλεπομένων διαδικασιών στο Νοσοκομείο , παρά μόνο σήμερα  που  ξαναζητήθηκε  του την έδωσαν σε μια κόλλα χαρτί χωρίς σφραγίδα ιατρού και Αρ. Πρ. παράδοσης - παραλαβής  από το Νοσοκομείο Νάξου ώστε να θεωρείται επίσημο Δημόσιο έγγραφο  . Η ιατρός ισχυρίζεται ότι όταν ανέλαβε υπηρεσία ζήτησε προφορικά τα υλικά από το το φαρμακείο του Νοσοκομείου  Νάξου αλλά το Νοσοκομείο δεν ανταποκρίθηκε.
Σε ερώτησή μας γιατί δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινότητας ώστε να φροντίσει ο ίδιος για την αγορά τους  .... δεν πήραμε καμία απάντηση, προφανώς (χωρίς να θέλουμε στοχοποιήσουμε την ιδία αλλά το σύστημα) αν ενδιαφέρεσαι σαν απλός πολίτης για το καλό του τόπου σου και την δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  των συμπολιτών σου σε κάποιους χαλάς την πιάτσα και τις συντεχνίες τους.

Έτσι λοιπόν και ο ιατρός κύριος Ραπτάκης θεώρησαι απαράδεκτη την καθ όλα λογική αγανάκτηση του Προέδρου τ Απεράθου  και τον απείλησε ότι θα πάει στον εισαγγελέα να τον καταγγείλει ότι επεμβαίνει στα χωράφια τους και ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως πρόεδρος κοινότητας  ακόμα και ως πολίτης αυτού του τόπου να ζητά εξηγήσεις - δημόσια έγγραφα και να αγανακτεί για το τρισάθλιο σύστημα υγείας που ο ίδιος  κύριος Ραπτάκης υπηρετεί χρόνια και σίγουρα το θεωρεί Ευρωπαϊκού επιπέδου οπότε δεν δέχεται καμία κριτική και αμφισβήτηση.

Δείτε την καταγγελία του προέδρου της Τ.Κ. Απειράθου Νάξου Γ. Μπάκαλου , για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί δυστυχώς όχι μόνο στο ιατρείο τ Απεράθου αλλά σε όλα τα δημόσια περιφερειακά ιατρεία της Ελλάδας.

Ρεπορτάζ - Σύνταξη: Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :