Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ», ΥΠΑΡΧΕΙ «ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ»…

Αγαπητοί συμπατριώτες,
 Στις 18 Μαρτίου 2015, μέσω ανοιχτής επιστολής με τίτλο «Ο Απόλλωνας σε έκτακτη ανάγκη: Η λύση που οι αρμόδιοι αποφεύγουν», είχα αναφέρει -προτεινόμενες από τους αρμόδιους- λύσεις για τα προβλήματα του Απόλλωνα και είχα επισημάνει ότι, οι μέχρι τώρα Διοικήσεις του Δήμου και ο «περίγυρός» τους, προσπαθούν διαρκώς να με «χρησιμοποιούν» ως άλλοθι για.....
τις δικές τους, αποκλειστικές και διαχρονικές παραλείψεις, λάθη και ευθύνες που σχετίζονται με την Τ.Κ. Κορωνίδας. Τούτο το πράττουν με τη συστηματική και σκόπιμη απόκρυψη και διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των νόμιμων ενεργειών μου.
Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, μετά από τρεις (3) μήνες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ και κοροϊδίας για τον Απόλλωνα, είναι προφανές ότι, ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ τις λύσεις που αναφέρονται στην επιστολή. Επιπλέον όμως, πληροφορήθηκα πρόσφατα πως -μέσω ενός οργανωμένου «δικτύου παραπληροφόρησης»- διαδίδεται ψευδέστατα και απολύτως υβριστικά και συκοφαντικά προς το πρόσωπό μου, ότι τάχα «…οι εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών στον Απόλλωνα θα ξεκινούσαν την 21-05-2015, αλλά ΔΕΝ ξεκίνησαν, γιατί  εγώ κατέθεσα προσφυγή κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου».
Προκειμένου λοιπόν συμπατριώτες, να αποδείξω σε εσάς ότι, για την κατάντια του χωριού μας και όλης της βόρειας Νάξου (με εξαίρεση ίσως την Απείρανθο), ευθύνονται αποκλειστικά, οι διαχρονικά εσφαλμένες και παράνομες ενέργειες και επιλογές των μέχρι σήμερα υπεύθυνων Τοπικών και Νομαρχιακών - Περιφερειακών Αρχών, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΟΥ, με την υπ’ αριθ. 34622/22-05-2015 Δήλωση Παραίτησης που υπέβαλα σήμερα στον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Έτσι ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, δεν μπορούν πλέον να την επικαλούνται ως «πρόσχημα καθυστερήσεων», ούτε ως «αιτία μη επίλυσης» των προβλημάτων του Απόλλωνα ή της δήθεν «αποκατάστασης». Μετά από αυτό, θεωρώ σκόπιμο να σας υπενθυμίσω ότι:
·    Ο Δήμος τον Ιανουάριο του 2014, ξεπερνώντας τα όρια της ηθικής και της νομιμότητας, «τρομοκρατούσε» την τοπική κοινωνία του Απόλλωνα, ανακοινώνοντας ψευδώς ότι, εντός μηνός (!!!), γκρεμίζεται ολόκληρο το παραλιακό τμήμα του Απόλλωνα και ότι δε θα μπορούσατε να πάτε στα σπίτια σας!!!
·    Την ίδια εποχή «τρομοκρατούσε» την τοπική κοινωνία με πλασματικές και αυθαίρετες «μελέτες», ισχυριζόμενος ψευδώς ότι, για τα έξοδα μεταφοράς λυμάτων θα πληρώσει κάθε σπίτι από 1500 – 2500 Ευρώ το χρόνο!!!
·    Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, απέκρυψαν από όλους μας ότι, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας του Απόλλωνα, έληγε την 20η Μαΐου 2015, προκειμένου να γλιτώσουν από την πίεση - υποχρέωση άμεσης σύνταξης σωστών μελετών για νέα, ορθά και λειτουργικά έργα.
·    Ο Δήμος αποκρύπτει ότι, πρόσφατα (16-02-2015) δικαιώθηκα για πολλοστή φορά, σχετικά με το ζήτημα του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα (ΑΔΑ: 6Ε1ΜΟΡ1Ι-ΩΗΔ), όπου πλέον ρητά απαγορεύεται η ύπαρξη του υφιστάμενου ΒΙΟ.ΚΑ. εντός του οικισμού και ουσιαστικά επιβάλλεται, η παύση λειτουργίας του στην υφιστάμενη θέση.
·    Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, αποκρύπτουν την απόφαση 51/2015 του Περφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αποκαλύπτει ότι, το Λιμενικό Ταμείο Νάξου «…έχει 6.000.000 € στην τράπεζα…» και απλώς…δε θέλει να διαθέσει τα χρήματα που έχει ανάγκη ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ο Απόλλωνας για να γίνουν σωστές μελέτες και αποτελεσματικά έργα (Νέος κυματοθραύστης/λιμενικό έργο προστασίας ακτογραμμής, νέα κρηπιδώματα, επισκευή παραλιακού αποχετευτικού δικτύου, αντλιοστασίου κ.λπ.).
·    Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αποκρύπτει ότι, την 31-12-2014 ΈΛΗΞΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ», και έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για μελέτες και έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ή δεν ξεκίνησαν, όχι μόνο στον Απόλλωνα και την Κωμιακή, αλλά και σε άλλα χωριά της ορεινής Νάξου (Μέση, Σκαδό, Κόρωνος κ.λπ.), όπου εκεί, δεν υπάρχουν «καταγγέλοντες», ώστε ο Δήμος να τους «φορτώσει» τις δικές του ευθύνες.

Αυτά, για όποιον ΘΕΛΕΙ να καταλάβει…

Δηλώνω λοιπόν στους συμπατριώτες μου ότι, θα συνεχίσω να ασκώ κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, προκειμένου ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο Νάξου και κάθε άλλος αρμόδιος φορέας, να πραγματοποιήσουν σωστές μελέτες και νέα, λειτουργικά έργα υποδομής στον Απόλλωνα και την ευρύτερη περιοχή από την οποία κατάγομαι, και όχι απλώς πρόχειρες και αποσπασματικές επισκευές των σημερινών προβληματικών και ετοιμόρροπων έργων, οι οποίες, αν γίνουν και τώρα παρανόμως (όπως γίνονται δεκαετίες τώρα), θα «ωφελήσουν» μόνον τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, που -για άλλη μία φορά- δε θα επενδύσει τα χρήματα που δικαιούται, εδώ και χρόνια, ο Απόλλωνας και ταυτόχρονα, δε θα ασχοληθεί ξανά με τον Απόλλωνα, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη θεομηνία…

Αθήνα 21-05-2015
Λεβογιάννης Νίκος Αντ.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :