Κυριακή, Μαΐου 17, 2015

Παράταση στο παλαιό καθεστώς για την χρήση του αιγιαλού ζητά το σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου

    Προς όλους τους φορείς……………
Η λήξη της   προβλεπόμενης ρύθμισης στο άρθρο 172 του νόμου 4261/2014 και η μη παράταση της  μέχρι σήμερα και για το έτος 2015 έχει ολέθριες συνέπειες στις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) και ιδίως στις περιοχές του Αγίου Προκοπίου, Αγίας Άννας , και Πλάκας Νάξου αλλά και στις συναφείς περιπτώσεις πανελλαδικά.
Μια τέτοια απόφαση είναι ολέθρια για το κοινό :
·        Όταν τα τμήματα προς εκμετάλλευση είναι πολύ πιο μικρά  αυτό θα προκαλέσει εκτόξευση των......
τιμών της ομπρέλας-ξαπλώστρας αφού θα είναι πολύ λιγότερες προς ενοικίαση και μοιραία δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν την ζήτηση των λουομένων. Άρα η τεράστια ζήτηση θα ανεβάσει τις τιμές, και έτσι θα επωφελούνται « ολίγοι και εκλεκτοί». Η ίδια η ζήτηση αποδεικνύει την ανάγκη και επιθυμία του κοινού να χρησιμοποιεί τις ξαπλώστρες. Αν δεν υπήρχε ζήτηση δεν θα υπήρχε προσφορά. Προσπαθούμε δηλαδή με νόμους να εμποδίσουμε μία ισορροπημένη σχέση;;;;
·         Τα καταστήματα δεν θα μπορούν να λειτουργούν και θα πρέπει να βάλουν λουκέτο αφού ουσιαστικά η βασική πηγή εσόδων τους είναι από τις ξαπλώστρες.  Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην ανεργία αλλά και σε όλη την αλυσίδα προμηθευτή-ιδιοκτήτη-εργαζόμενου με αποτέλεσμα να χάνονται συνολικά τεράστια ποσά για το κράτος. Οι καταστηματάρχες θέλουν να δουλέψουν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
·        Δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επαγγελματιών αφού ποιοι θα είναι αυτοί οι τυχεροί που θα παραμείνουν να λειτουργούν την επιχείρησή τους όπως ήταν μέχρι σήμερα;;;; Ένα κατάστημα θα αναπτύσσει ξαπλώστρες και η διπλανή όμορη επιχείρηση  θα κοιτάει άναυδη μη μπορώντας να λειτουργήσει;;;
·        Στην αντίθετη περίπτωση (αν οι χώροι στις προβολές των καταστημάτων δεν ορίζονται από την ίδια την επιχείρηση) όλοι οι μικροί επαγγελματίες που έχουν ουσιαστικά τοποθετήσει την ζωή τους σε σχέση με το κατάστημά τους  γίνονται έρμαιο στα ξένα συμφέροντα αυτών που θα επιχειρήσουν να πλειοδοτήσουν στην δημοπρασία και να αναλάβουν να εκμεταλλεύονται τον χώρο στην προβολή του καταστήματός τους αφού η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή για τον οποιονδήποτε.
·        Τι είναι αυτό τελικά που αναδεικνύει τις παραλίες μας να ψηφίζονται ως καλύτερες παραλίες του κόσμου; Μα η ίδια η σημερινή πραγματικότητα.  Αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι η μέχρι σήμερα χρήση εξυπηρετεί τις ανάγκες των λουομένων που μένουν ικανοποιημένοι και έχουν διαμορφώσει αυτή την ισορροπία και είναι πρεσβευτές μας ανά τον κόσμο και συμβάλλουν έτσι σημαντικότατα στην εξουθενωμένη οικονομία μας.
·        Άραγε  σε ποιες τουαλέτες θα εξυπηρετούνται πλέον  οι λουόμενοι που μέχρι σήμερα λειτουργούν εντός των καταστημάτων; Τα καταστήματα έχουν τον ρόλο της αναψυχής, της περίθαλψης, της ενημέρωσης, της βοήθειας, της ανάγκης και της ζήτησης γενικά αλλά για τους πελάτες τους. Δεν θα μπορούν να σηκώσουν τα βάρη και τις επιθυμίες όλων χωρίς να κερδίζουν κάτι. Δεν θα το κάνουν σε καμία περίπτωση πλέον.



Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και τις διαγραφόμενες εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια εφιαλτική εφαρμογή:


Ζητάμε
Την παράταση έως 31/12/2015 της προβλεπόμενης ρύθμισης στο άρθρο 172 του νόμου 4261/2014 όσον αφορά την εφαρμογή του άρθρου 13 παρ 4 του νόμου 2971/2001και προκειμένου να θεωρούνται όμορες ξενοδοχειακών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος περιοχές του Αιγιαλού ακόμα και αν ενδιάμεσα σε αυτές παρεμβάλλεται δημόσιο κτήμα.

Να παραμείνουμε μέχρι 31/12/2015 στο παλαιό καθεστώς. Αδυνατούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο.  Θέλουμε να λειτουργήσουμε να δουλέψουμε. Θέλουμε να ζήσουμε . Δεν αντέχουμε πλέον τις ανωμαλίες που βάζουν σε κίνδυνο την ύπαρξή μας. Αφήστε μας τουλάχιστον να εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό ώστε να βγει η χώρα μας από την κρίση. 

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Ι. Καρεγλάς                                        Ιωάννης Ε. Παπαδόπουλος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :