Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

Επισκεψιμότητα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Διασορίτη κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

ΣΧΕΤ: α) Το υπ’ αρ. πρωτ. 33/28-6-2012 (3539/20-7-2012 /2η Ε.Β.Α.) έγγραφο της Τοπικής Κοινότητας Χαλκείου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
β) Το υπ’ αρ. πρωτ. 731/4-7-2013 Απαντητικό έγγραφο της 2ης Ε.Β.Α.
γ) Το υπ’ αρ. πρωτ. 13/5-5-2014 έγγραφο του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου
δ) Το υπ’ αρ. πρωτ. 138/01.04.15 (3337/06.04.2015/ΕΦΑΚΥΚ) έγγραφο της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας
ε) Το υπ’ αρ. πρωτ. 4724/13.05.2015/ΕΦΑΚΥΚ έγγραφο του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου
στ) Το υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ ΓΔΑΠΚ/ ΕΦΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ/ ΤΒΜΑΧΜΜΑΕΜ/ 125170/ 74072/4724/1061/23-6-2015 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Επανερχόμενοι στο αίτημα το οποίο αναφερόταν στα υπό στοιχ. α), γ) και ε) ανωτέρω έγγραφα, δηλαδή να καταστεί επισκέψιμος για το κοινό ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί της Νάξου με τη χρήση εθελοντικού φυλακτικού προσωπικού του.......
τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου μας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη θα είναι επισκέψιμος καθημερινά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τις 11 μέχρι τις 13:30.
Υπεύθυνοι για τη φύλαξη του ναού αυτές τις ώρες θα είναι ομάδες εθελοντών του συλλόγου μας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν το εξειδικευμένο προσωπικό που θα πρέπει να προσληφθεί για να επιτηρεί και να ξεναγεί τον επισκέπτη στο μνημείο. Θα περιοριστούν στη διατήρηση του Ναού ανοιχτού για ορισμένες ώρες και στην επιτήρηση της συμπεριφοράς των επισκεπτών για την αποτροπή ζημιών και φωτογραφήσεων μέχρι να καταστεί δυνατή η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους υπεύθυνους του τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τη συνεργασία και υπό την επίβλεψη των οποίων ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του συλλόγου μας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας ώστε να είναι ανοιχτό στο κοινό ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της περιοχής.
Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που προθυμοποιήθηκαν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους προσφέροντας εθελοντική εργασία για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού, καθώς και όσους συνέβαλαν τα τελευταία τρία έτη ποικιλοτρόπως σε αυτή μας την προσπάθεια.
Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συμπαράστασή του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο.
Πιστεύουμε πως το εγχείρημα αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν ένα πολύ αξιόλογο μνημείο και ευελπιστούμε πως θα γίνει η αρχή για να καταστούν επισκέψιμα και άλλα μνημεία του νησιού.

Το Δ.Σ. του
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :