Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015

Πρότυπο πατέρα και μαχητή της ζωής!

Γιορτή του πατέρα 2015: Σε όλους τους πατεράδες του κόσμου είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα (21/6) - Γιορτή του πατέρα 2015-, κατ' αντιστοιχία της γιορτής για την μητέρα. Εξάλλου, ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας, καθώς και οι δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπλαση ενός παιδιού.
Επίσης,  η γιορτή του πατέρα είναι ετήσια κινητή εορτή, και....
γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει.
Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Γιορτής του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908.
Στην Σύρο εορτάστηκε για 19η χρονιά ,στην οποία εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων), τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του πρώην δήμου Άνω Σύρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποσειδών», με τη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Φυσικά μεγάλη ψυχή και ''μαέστρος'' αυτής της προσπάθειας ένας καλός πατέρας και ένας από τους πατέρες του πολιτισμού ,ο Μπάμπης Κουλούρας. Θα θέλαμε να μας συχωρέσει αλλά χωρίς να μειώσουμε τις προηγούμενες 18 βραβεύσεις αλλά αυτή η βράβευση αποτελεί το   ν  ιδανικό πατέρα,Τον πατέρα που παρόλο τα κινητικά του προβλήματα έχει καταφέρει να είναι ίνδαλμα προς όλους μας.
Ο Νίκος Ρούσσος δίνει τον αγώνα της ζωής ως άξιος πατέρα και άνθρωπος από το αναπηρικό του καρότσι και ι τιμή που του γίνεται είναι τριπλή,καθώς χρειάζεται μεγάλη δύναμη που αρκετοί θα το ζήλευαν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μπρίγγος Στέλιος ,η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κα Μαρία Καζαντζάκη ,η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού , οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντρέας Γιαλόγλου και Παύλος Χρυσαφίδης ,εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμου που γέμισε το Θέατρο Απόλλων.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Κατερίνα Σιγάλα,ενώ το δεύτερο μέρος της  όμορφής αυτής εκδήλωσης έκλεισε με το νεανικό σύνολο εγχόρδων “Chicago Consort” που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με έργα των: Orff, Gade, Wieniawski, Sarasate, Dvořák, Ruiz, Bacalov, Monti, κ.α.
Το “Chicago Consort” είναι ένα από τα κυριότερα μαθητικά μουσικά συγκροτήματα της Αμερικής, υψηλότατου επιπέδου και αποτελείται από σαράντα μουσικούς μεταξύ 13 και 18 χρόνων οι οποίοι ξεκίνησαν τις σπουδές τους με τη μέθοδο εκμάθησης “Suzuki” στο Western Spring School of Talent Education και στο Naperville Suzuki School.  Μουσική διεύθυνση: Thomas Wermuth, γενική διεύθυνση: Edward Kreitman, συνοδεία στο πιάνο: Melissa Zindel.
Δείτε την εκδήλωση από το WEB-TV του Cyclades24
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :