Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015

Θεσπέσιες μυρωδιές και αρώματα στην αγκαλιά της φιλόξενης, πλανεύτρας Σίφνου! (Βίντεο)


Το γραφικό, κάτασπρο κυκλαδονήσι που στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη ανοίγει την φιλόξενη αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους υπόλοιπους κυκλαδίτες στην γιορτή του γευστικού πολιτισμού των Κυκλάδων, διοργάνωσε άψογα, για ακόμη μια χρονιά, το «Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας – Νικόλαος Τσελεμεντές στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014.
Αυτό ήταν το 8ο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε στη Σίφνο, το 8ο αντάμωμα των.....
αντιπροσωπειών μαγείρων από όλες τις Κυκλάδες, οι οποίες μαγείρεψαν και παρουσίασαν τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου τους βάζοντας στις συνταγές τους υλικά, αρώματα και μυρωδιές της ιδιαίτερης παραδοσιακής ταυτότητάς τους.

Πάνω απ΄όλα όμως έβαλαν το μεράκι, την αγάπη και το σεβασμό προς την τοπική γαστρονομική τους κουλτούρα διατηρώντας ζωντανή την γευστική παράδοση των Κυκλάδων, διαφυλάσσοντάς την και προβάλλοντάς την ως ατόφιο κομμάτι του πολιτισμού τους. Η πανέμορφη Σίφνος, εκτός από πατρίδα του ιστορικού μάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ, αποδεικνύεται ότι γίνεται κάθε χρόνο, το ειδυλλιακότερο σκηνικό για την εκδίπλωση της μαγειρικής δημιουργικότητας και φαντασίας που χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή γαστρονομία. Η Σίφνος προσφέρει εκτός από την άψογη φιλοξενία, ξεχωριστή έμπνευση στις κυκλαδίτισσες μαγείρισσες που επιδίδονται με ζήλο στο έργο της παρασκευής μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον της σιφνέικης απέριττης ομορφιάς.

Βρεθήκαμε στο 8ο Φεστιβάλ της Σίφνου και καταγράψαμε το κέφι και την ακαταπόνητη διάθεση των μαγειρικών αντιπροσωπειών που εμπλούτισαν με την τέχνη τους την επιτυχία του Φεστιβάλ για ακόμη μια χρονιά. Βρεθήκαμε στα πρωινά μαγειρέματα που αυτή τη φορά ήταν «υπαίθρια», έλαβαν δηλαδή χώρα μέσα στο σιφνέικο φυσικό περιβάλλον, μακριά από κουζίνες και περιοριστικούς χώρους. Κοντά στη φύση, δίπλα στη θάλασσα, πάνω στη γη, εκεί δηλαδή απ΄ όπου αντλούνται τα θρεπτικά υλικά, με τα οποία πλουτίζουν, τα λιτά συνήθως παραδοσιακά τοπικά πιάτα τους, οι κυκλαδίτισσες.
Μαγειρική επί τω έργω λοιπόν από τις αντιπροσωπείες των νησιών που ως χαρούμενο μελίσσι στη φύση, δημιουργούν αγαπημένα πιάτα του τόπου τους με ενθουσιασμό, επινοητικότητα και πάνω απ΄όλα μεράκι, απαραίτητο συστατικό της κυκλαδίτικης νοστιμιάς! Θεσπέσιες μυρωδιές και αρώματα ξεχύθηκαν μέσα σε θεσπέσια σιφνέικα τοπία και το μαγευτικό αποτέλεσμα ήταν η τέρψη του ουρανίσκου και της ψυχής! Η αρχόντισσα των Κυκλάδων Σύρος, ετοίμασε τα τοπικά της εδέσματα στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό Βαθύ.

Η όμορφη Κέα στον Πλατύ Γιαλό και η γοητευτική Σέριφος στην μαγευτική Χρυσοπηγή. Η αντιπροσωπεία της Πάρου μαγείρεψε στην παραλία Σεράλια του Κάστρου και η κοσμοπολίτισσα Μύκονος στην παραλία του Φάρου.

Παρακολουθήστε σε βίντεο μοναδικές σκηνές από τη ζωντάνια των πρωινών μαγειρεμάτων του 8ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Σίφνου και δείτε εικόνες ομορφιάς από τα έξοχα τοπία της Σίφνου που καθηλώνουν με την μαγεία της φυσικής τους ωραιότητας.




http://parianostypos.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :