Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2015

Υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στη Νάξο

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα αναλάβει τη φιλοξενία των 85 Σύριων προσφύγων, που βρίσκονται από χθες στην Αμοργό. Η μεταφορά τους στη Νάξο κρίθηκε απαραίτητη, καθώς μόνο εδώ υπάρχει η υποδομή για τη συμπλήρωση των δακτυλοσκοπικών δελτίων από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου. Για το συντονισμό της επιχείρησης, την υποδοχή και τη φιλοξενία των Σύριων μεταναστών πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο ,,,,,
Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την παρουσία του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της Πολιτικής Προστασίας, του Λιμενικού Ταμείου, της Δημοτικής Κοινότητας και του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ.
Μετά τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, ο Δήμος θα παραχωρήσει το Κλειστό Γυμναστήριο για τη φιλοξενία και φύλαξη των Σύριων προσφύγων για μία εβδομάδα, μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές για την ασφαλή μεταφορά τους στην Αθήνα.
Οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου θα δοθούν προς χρήση στους αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία μετά την αναχώρηση των προσφύγων και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαριότητας του χώρου.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :