Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2015

Πρόταση για παρακολούθηση λαογραφικής εκδήλωσης στο χωριό Τρίποδες Νάξου

Η πολιτιστική δράση Νάξου "Νικάνδρη" προτείνει στα μέλη, τους φίλους και συνεργάτες της καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάξου, να παρακολουθήσει τη λαογραφική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στο χωριό Τρίποδες (Βίβλο) ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων και το νομικό πρόσωπο για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κλπ. (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του προαναφερθέντος Συλλόγου του χωριού. Η εκδήλωση αυτή καθώς και η  όλη δράση του Συλλόγου νέων των .....
Τριπόδων συμβάλλει στη διάσωση, προαγωγή και διάδοση των παραδόσεων και του πολιτισμού της Νάξου στις επόμενες γενεές και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα θερινά πολιτιστικά γεγονότα του νησιού.
Η εκδήλωση αυτή συνδέεται εν μέρει και με τα προεόρτια της θρησκευτικής πανήγυρης της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και που εορτάζει (μετά από δύο ημέρες από την ημέρα της εκδήλωσης) ο ενοριακός ναός του χωριού.
(Σημειώνουμε επίσης ότι στο χωριό λειτουργεί και λαογραφικό μουσείο που θα είναι ενδιαφέρον να το επισκεφτεί κάποιος).
Όσοι από τα μέλη και φίλους της "Νικάνδρης" θέλουν να μετακινηθούν μαζί μας από τη Χώρα στις Τρίποδες για την προαναφερθείσα εκδήλωση στις 21 Αυγούστου 2015, πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της "Νικάνδρης" κ. Γιάννη Λογαρά στα τηλέφωνα: 6983.167.196 και 22850-24112.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :