Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

Έλεγχος θαλάσσιου ύδατος στην περιοχή του Απόλλωνα

Άκρως ικανοποιητικά και εντός των επιτρεπτών ορίων ήταν  τα αποτελέσματα του αιφνίδιου ελέγχου του θαλάσσιου ύδατος στην περιοχή του Απόλλωνα, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου, μετά από σχετική καταγγελία.
Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τρεις δειγματοληψίες θαλάσσιου ύδατος και επεξεργασμένου λύματος του Βιολογικού Καθαρισμού. Μετά από τους εργαστηριακούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι τιμές Κολοβακτηριδίων και Εντεροκόκκων ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων για....
κολυμβητική περιοχή (μηδενικές).
Κατόπιν τούτων, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι χάρη στην καλή λειτουργία της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Απόλλωνα ακόμα και στην αιχμή λειτουργίας του με παροχές πλέον 160 κ.μ. ανά 24ωρο, δεν υπάρχει καμία μικροβιολογική επιβάρυνση στην ποιότητα του θαλάσσιου ύδατος και όλες οι χημικές παράμετροι ελέγχου της εξόδου του ΒΙΟ.ΚΑ είναι εντός των ορίων και σύμφωνες με τις εθνικές προδιαγραφές.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχοντας πάντα ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα εξακολουθήσει να πράττει όσα απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ, προκειμένου η θαλάσσια περιοχή του Απόλλωνα να έχει αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ανάλογες δειγματοληψίες και έλεγχοι πραγματοποιούνται κάθε μήνα απο το Μάιο μεχρι και τον Οκτώβριο, στην παραλια του Απόλλωνα και σε άλλες 8 παραλίες της Ναξου. Οι ίδιες δειγματοληψίες πραγματοποιούνται στις μικρές Κυκλαδες, σε Σχοινουσα, Ηρακλεια και Δονουσα, χάρη στη συμβολή των τοπικών προέδρων κάθε κοινότητας, στους οποίους αξίζουν συγχαρητηρια για την πιστοποίηση της ποιότητας των θαλασσών. Δεν πραγματοποιούνται στο Κουφονησι, καθώς ο κ. Κωβαίος εχει σταματήσει να στέλνει τα δείγματα νερου..