Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016

Μεγάλη νίκη του Πανναξιακού μέσα στο Μαρκόπουλο!!!

Μπορεί το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο να είχε χαρακτηριστεί ως …υψηλού κινδύνου από το προπονητικό τιμ του Πανναξιακού λόγω των πρόσφατων αλλαγών αθλητριών που είχαν κάνει οι οικοδέσποινες όμως τα κορίτσια της Νάξου απέδειξαν ότι έχουν μάθει να ζουν …επικίνδυνα, να παλεύουν κάθε χαμένη μπαλιά και να φτάνουν στο στόχο τους, έστω κι εάν μοιράζουν …εγκεφαλικά.

Ο Πανναξιακός πήγε στο Μαρκόπουλο έχοντας πέντε σερί νίκες επί του αντίπαλού του σε επίπεδο Α1, προέρχονταν από το διπλό στην Ηλιούπολη με το πέρας του.......
πρώτου γύρου και είχε τις Μεταξά – Αποστολίδου με προβλήματα τραυματισμών.

Πήρε εύκολα και γρήγορα το πρώτο σετ, «έμαθε» χάνοντας το δεύτερο σετ τον τρόπο που αγωνίζονται οι καινούργιες (Εσντέλ και Σαϊνί) του Ιβάνοβιτς, στο 3ο σετ έκανε την εκπληκτική αντίδραση με πρωταγωνίστρια την Ελένη Φάρκωνα και στο 4ο σετ έφτασε μία ανάσα από την …αυτοκτονία (θύμισε κάτι από τον αγώνα με τον Άρη) αλλά τελικά πήρε το τρίποντο και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη στη Σαντορίνη από τον ΑΟ Θήρας, βρέθηκε στην 4η θέση και πλέον βρίσκεται στο κατόπιν της άλλης ομάδας των Κυκλάδων, έχοντας ως πλεονέκτημα ότι έχει στην έδρα του τον Άρη που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω του αλλά με πιο δύσκολο πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πανναξιακός έκανε την έκπληξη ξεκινώντας με την Δρακουλίδου στη πάσα αντί της Μιλοβάνοβιτς και …έπιασε. Η μικρή από την Θεσσαλονίκη συνεργάστηκε άψογα με τις συμπαίκτριες της και ο Πανναξιακός έφτασε πρώτος στο 8-5… Είχαμε την αντίδραση των γηπεδούχων που προηγήθηκαν ακόμη και με 13-11 αλλά εκεί η Διώτη πήγε στο σερβίς, είχε τέσσερις άσους και έδωσε την ώθηση που χρειάζονταν ώστε να γυρίσει το παιχνίδι (16-13 και 19-13) και να φτάσει τελικά εύκολα ο Πανναξιακός στο 1-0 (25-21).

Στο δεύτερο σετ όπως είπαμε, ο Πανναξιακός έδειξε να … κάνει σύντομο φροντιστήριο πάνω στις δύο νέες του Μαρκόπουλου. Οι Εσντέλ (διαγώνια) και Σαϊνί (πασαδόρος) πήραν το παιχνίδι πάνω τους μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6 για Μαρκόπουλο) και ανέβασαν τη διαφορά (από το 12-9 στο 17 – 11 και 19-12) φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα (25-14).

Στο 3ο σετ, όλα έδειξαν ότι θα είχαμε ντέρμπι (5-4), όμως γρήγορα και πάλι με την Εσντέλ το Μαρκόπουλο όχι μόνο ξέφυγε (8-5 και 11-9) αλλά πήρε πλεονέκτημα έξι πόντων (17-11) με τον Πανναξιακό να δείχνει κακός στην άμυνα. Εκεί η Φάρκωνα έκανε την έκπληξη, έκανε το 17-14, στη συνέχεια η διαφορά μειώθηκε στο …πόντο (18-17 με την Μιλοβάνοβιτς) και κατάφερε να πάρει κεφάλι (21-20) με την Περίν. Στη συνέχεια είχαμε μάχη πόντο πόντο έφτασε μία ανάσα από το σετ (24-23 με Καρπουζά) αλλά το σερβίς της Φάρκωνα άουτ (24-24), στη συνέχεια η Περίν έκανε το 25-25 και ακολούθησε άουτ καρφί της Εσντέλ και εύστοχη επιλογή της Τοτσίδου για το 27-25 και το 2-1 που έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία για το 4ο σετ…

Και φτάσαμε στο 4ο σετ που από το …καλησπέρα φάνηκε ότι θα είναι ακατάλληλο διά ανηλίκους και καρδιακούς. Πόντο πόντο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του με μίνιμουμ έξι ισοπαλίες, δύο αλλαγές στο προβάδισμα νίκης και ένα φινάλε το λιγότερο εντυπωσιακό. Ο Πανναξιακός προηγήθηκε 8 – 6 και 12-9, ισοφαρίστηκε 12-12 και είδε το Μαρκόπουλο να προηγείται 16-15, πήρε και πάλι κεφάλι (18-16) και πάλι οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (19-19 και 21-21). Προηγήθηκε ο Πανναξιακός με την Καρπουζά 22-21 και 23-22 (άουτ της Εσντέλ) και τελικά με την Περίν να έχει δύο καλές επιθέσεις (24-23 και 25-24) φτάσαμε στο match ball με την Διώτη να καθαρίζει τον αγώνα (26-24) και να δηλώνει στο paon.gr μετά το τέλος του αγώνα:« Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που είχε δύο προσθήκες σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και τις οποίες δεν γνωρίζαμε τον τρόπο που αγωνίζονται. Χάσαμε το 2ο σετ λόγω δικών μας λαθών, αλλά τελικά βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και πήραμε το πολύτιμο τρίποντο ! Ευχαριστούμε και τους οπαδούς μας που μας ακολουθούν παντού!»

Ο Ζόραν Κόβαζιτς με τη λήξη του αγώνα στάθηκε στη βοήθεια που πήρε η ομάδα του από τον πάγκο τονίζοντας «Είναι μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια ομάδα που με τις προσθήκες που έκανε παίζει καλό βόλεϊ. Εμείς έχουμε καλή συγκέντρωση, παίξαμε καλά στην άμυνα και είχαμε σημαντικές βοήθειες από τα κορίτσια που ήρθαν από τον πάγκο», ενώ από τη πλευρά του, ο συμπατριώτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος σημειώνοντας «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα αλλά στα κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία του αντιπάλου ο οποίος χρησιμοποίησε τα πολλά και εύκολα λάθη που κάναμε ειδικά στα δύο τελευταία σετ. Κρατώ τη βελτίωση που δείξαμε, αλλά πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Τα σετ: 21-25, 25-14, 25-27, 24-26

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια, Αλεξάκου, Πατεράκη, Σαΐνι, Εσντέλ, Βαρουδάκη, Κοκκίου -λ / Τσιάκουλα, Νικολογιάννη, Καρακάση, Σιρίνινα, Μολδοβανίδη

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Διώτη, Δρακουλίδου, Καρπουζά, Τοτσίδου, Φάρκωνα, Περίν, Κελεσίδου -λ / Μιλοβάνοβιτς, Νούσια, Αποστολίδου

Με πληροφορίες από το http://www.paon.gr/  και  naxospress.gr

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :