Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2016

Επίσκεψη Μανόλη Μαργαρίτη στα έργα κατασκευής του ΧΥΤΑ και του Αποχετευτικού Δικτύου των δυτικών παραλιών


Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Πολυκρέτη επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα κατασκευής του ΧΥΤΑ Νάξου και του αποχετευτικού δικτύου των δυτικών παραλιακών οικισμών. Ο ανάδοχος των έργων κ. Στάθης Μανδηλαράς ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, διαβεβαιώνοντας ότι έως το τέλος του......
Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του ΧΥΤΑ, ενώ η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 4μηνου.
Ο κ. Μαργαρίτης εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που μετά από προσπάθειες ετών και χάρη στην πολιτική μας βούληση, σύντομα ο Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου θα μπει στην υπηρεσία του τόπου μας, αφήνοντας πίσω οριστικά την αρνητική εικόνα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των σκουπιδιών στις χωματερές. Επίσης, σε μια τουριστική περιοχή όπως είναι τα δυτικά παράλια, όπου κάθε χρόνο αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου αποτελεί χρέος απέναντι στο περιβάλλον, τους κατοίκους των νησιών αλλά και τους επισκέπτες μας.
Τα δύο αυτά έργα υποδομής αποτελούσαν επιτακτική ανάγκη για την θωράκιση και προστασία του περιβάλλοντος. Δίνοντας σαφές προβάδισμα σε περιβαλλοντικά ζητήματα και σε έργα που εγγυώνται την προστασία της υγείας των πολιτών και την βελτίωση του περιβάλλοντος, αναμένουμε τους επόμενους μήνες την παράδοση των έργων που αποτελούν λύση στο θέμα της διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων. Μέλημά μας θα είναι η σωστή διαχείριση των έργων αυτών ώστε να αυξηθεί χρονικά η βιωσιμότητά τους».





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :