Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Συνάντηση Μ. Μαργαρίτη για την αξιοποίηση του Εναέριου

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε κατόπιν πρόσκλησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιθεώρησης Μεταλλείων και του Πολυτεχνείου, με θέμα το βιομηχανικό έργο του Εναέριου Μεταφοράς Σμύριδας, προτείνοντας την ένταξη του διατηρητέου μνημείου σε πρόγραμμα αποκατάσταση, αξιοποίησης και ανάδειξής του. Είναι γνωστό ότι η υπόθεση «σμυρίγλι» αποτελεί ζήτημα, για το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο Δήμαρχος. Αντιμετωπίζοντας την υπόθεση αυτή και από την ιστορική και πολιτιστική σκοπιά, ο Μανόλης Μαργαρίτης έχει θέσει επανειλημμένες φορές στο Υπουργείο το θέμα της......
αποκατάστασης του  Εναέριου.
Μετά από εκτενή συζήτηση καθορίστηκε το πλαίσιο και  ο τρόπος συνεργασίας μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε το μνημείο του «Εναέριου», σχεδόν έναν αιώνα μετά την κατασκευή του, να αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί τουριστικά.
«Η ανάγκη για την αποκατάσταση του μνημείου είναι επιτακτική, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης πολλών στοιχείων που το συνθέτουν. Δυστυχώς αυτό το μοναδικό νεότερο μνημείο είναι εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο. Ευελπιστούμε σε εύλογο χρόνο και σε συνεργασία με το Υπουργείο να καταφέρουμε πρώτα την προστασία του και τη συντήρησή του και εν συνεχεία την ανάδειξή του, που θα το καταστήσει πόλο έλξης, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη και της ορεινής Νάξου. Η αρχή έγινε…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους παράγοντες της Επιθεώρησης Μεταλλείων για την ανταπόκριση και ευχήθηκε καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :