Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Αλλάζει όψη ο ξενώνας στην είσοδο της Νάουσας Πάρου!

Το παλιό εμβληματικό κτήριο, στη είσοδο του οικισμού της Νάουσας, το οποίο λειτούργησε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες ως ξενώνας του Ε.Ο.Τ. φαίνεται να αλλάζει προσεχώς όψη και χρήση. Εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια, παραδομένο στη φθορά του χρόνου αλλά με προνομιακή θέα πάνω ακριβώς από την όμορφη παραλία του Μεγάλου Πιπεριού, προορίζεται σύμφωνα με πληροφορίες μας να αναστηλωθεί, να ανακαινισθεί και να ......
αξιοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης του κτηρίου είχε συσταθεί μια Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία επεξεργάστηκε τις προτεινόμενες προτάσεις για λογαριασμό του Δήμου Πάρου.
Ικανοποιητικότερη πρόταση ως προς το συμφέρον του Δήμου και κατ΄επέκταση του δημοσίου συμφέροντος, κρίθηκε η πρόταση του Πάρκου Πάρου η οποία προβλέπει ο άνω όροφος του κτηρίου που βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου, να διαμορφωθεί για την φιλοξενία πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων ενώ ο κάτω όροφος να νοικιαστεί από το Δήμο σε ιδιώτη για τη δημιουργία καταστήματος αναψυχής παραμένοντας στην εκμετάλλευση του Δήμου.

Οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωση του πρώην ξενώνα θα πρέπει να ξεκινήσουν εντός του έτους ενώ το θέμα θα τεθεί κατά τις προσεχείς ημέρες προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου ώστε να εγκριθεί ως τελική πρόταση.

Το θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας υπό τον όρο ο κάτω όροφος του πρώην ξενώνα να παραμείνει στη δικαιοδοσία και εκμετάλλευση του Δήμου Πάρου.
http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/18251-allazei-opsi-o-ksenonas-stin-eisodo-tis-naousas-parou#sthash.jocPmLiz.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :