Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

Κυκλοφόρησε το 6ο φύλλο της εφημερίδας της ΕΑΣ "Η ΦΩΝΗ"

Η 6η έκδοση της εφημερίδας «Η Φωνή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου - Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ» είναι γεγονός. Βρίσκεται στα σημεία πώλησης των προϊόντων της ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ όπου διανέμεται δωρεάν και έχει ως στόχο την ενημέρωση των αγροτών για τις δράσεις της «Ένωσης» και.
Βασικό θέμα η δημιουργία Μονάδας Βιοαερίου με στόχο την εκμετάλλευση νέων μορφών ενέργειας και βελτίωσης των .....
συνθηκών ποιότητας του περιβάλλοντος. Η ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ ευελπιστεί ότι έως το τέλος του 2016 θα μπορέσει να κάνει το μεγάλο βήμα για την μελέτη της συγκεκριμένης μονάδας και εάν έχει άμεση χρηματοδότηση σε δύο χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Και βασικό πλεονέκτημα, η μείωση κόστους από την ηλεκτρική ενέργεια.
Από εκεί και πέρα, έχουμε την ανακοίνωση ότι η Γραβιέρα Νάξου είναι στα 20 Ελληνικά προϊόντα που θα πάρουν το δρόμο για την αγορά της Αμερικής μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας Αμερικής - ΕΕ σε θέματα εμπορίου και το κάλεσμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Νέοι Αγρότες. Επίσης κάλεσμα των Ελαιοπαραγωγών για συγκέντρωση λαδιού από την ΕΑΣ.
Συνέντευξη του παραγωγού Μιχάλη Ρώτα που μιλάει για την φετινή σοδειά χαρακτηρίζοντας την πατάτα Νάξου ως τη Mercedes των γεώμηλων αλλά και την σύσταση της Γεωπόνου κας Γρατσία όσον αφορά τη παραγωγή πατάτας.
Η κάλυψη των εξόδων από την ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ - στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου - των μαθητών του ΕΠΑΛ Αμοργού που έρχονται στη Νάξο για να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις και η πληροφόρηση των καιρικών συνθηκών που δυστυχώς λόγω ανομβρίας επιστρέφουμε χρόνια πίσω, άρα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε
Και βέβαια οι μόνιμες στήλες με την βοήθεια της χημικού κας Καπούνη, της γεωπόνου κας Γρατσία προς την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών και η βόλτα στο παρελθόν με τη βοήθεια του Ιστορικού Αρχείου Νάξου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :