Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

Συναντήσεις Ελένης Τσιομίδου με εκπροσώπους τοπικών συνεταιρισμών στη Νάξο

 Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποίησε  η κα Ελένη Τσιομίδου, στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.
   Χθες 28/6 είχε συνάντηση με εκπροσώπους των γυναικείων συνεταιρισμών, εκπροσώπους  της «Αλόε Βέρα Νάξου», γυναίκες επιχειρηματίες  και υπαλλήλους των τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου.
  Η κα Τσιομίδου τόνισε τη διάθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει τους γυναικείους συνεταιρισμούς και......
γενικά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και όπως είπε, η στήριξη αυτή δε θα είναι μόνο για την επιβίωσή τους αλλά και για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
   Θεωρεί ότι: «οι γυναίκες κάνουν μικρά θαύματα» και θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις  για την ωφέλεια των ίδιων αλλά και της εθνικής οικονομίας.
   Μίλησε για την προσπάθεια οργάνωσης πολυλειτουργικών αγροκτημάτων,  στα οποία θα υπάρχουν πολλοί τομείς ενασχόλησης όλης της οικογένειας.
   Αναφέρθηκε στο «στήσιμο»  οργανωμένων ηλεκτρονικών σελίδων του Υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και της Περιφέρειας, όπου θα δίνεται η δυνατότητα αναλυτικής πληροφόρησης για τα εκάστοτε προγράμματα, τις εκθέσεις, τις καλές πρακτικές, κ.λ.π.  καθώς και στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των συνεταιρισμών αλλά και στην εταιρική σύμπραξη μεταξύ συνεταιρισμών και μικρών παραδοσιακών επιχειρήσεων με κοινούς στόχους και προοπτικές. Επίσης, στη δυνατότητα  εξαγωγών των παραδοσιακών προϊόντων με την κάλυψη των απαιτούμενων προδιαγραφών.
   Μέσα στους στόχους του Υπουργείου είναι και η αναθέρμανση της «Ημέρας της αγρότισσας», προγραμματίζεται φέτος να διοργανωθεί μια συνάντηση στη Μυτιλήνη, κατά την οποία θα  έχουν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών και επιχειρήσεων να γνωριστούν, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.
   Σήμερα 29/6 η κα Τσιομίδου, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας  κα Διονυσία Καλαντζή επισκέφτηκαν τον Αστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παραδοσιακής Τέχνης Απεράθου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μονής Νάξου «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

 

Ο  Έπαρχος Νάξου


       Ιωάννης  Μιχ. Μαργαρίτης


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :