Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Οδος Ι. Παπαρρηγοπούλου Ένας δρόμος "φάντασμα" στη Χώρα της Νάξου!!!!

Η οδός  Ι.  Παπαρηγοπούλου είναι ο δρόμος που ξεκινά από τον κόμβο του θερινού σινεμά και καταλήγει στην πλατεία πρωτοδικείου.  Αποτελεί μια από της κεντρικές αρτηρίες της Χώρας αφού καθημερινά χειμώνα και καλοκαίρι τον διασχίζουν χιλιάδες αυτοκίνητα πεζοί και τουρίστες.  Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μάλιστα ο δρόμος αυτός έχει μετατραπεί σε έναν  από τους  τρεις βασικούς  άξονες εισόδου που οδηγούν στο κέντρο της πόλης της Νάξου.
Σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, στο διαδίκτυο  και στον χάρτη της google είναι καταχωρημένος με αυτό το όνομα και ως εκ τούτου δεν ......
χωράει καμία αμφιβολία ότι το όνομα αυτό ανήκει στον συγκεκριμένο δρόμο. Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι  ελάχιστοι απόν τους ντόπιους κάτοικους  αλλά και τους αιρετούς γνωρίζουν την ονομασία του  και το χειρότερο όλων, σχεδόν κανένας δε ξέρει ποιος είναι αυτός ο κύριος  Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος!!!!
Πριν από μερικά χρόνια μια από της  προηγούμενες δημοτικές αρχές αποφάσισαν-και πολύ καλά έκαναν-  να βαφτίσουν  όλους τους δρόμους μικρούς και μεγάλους της Χώρας βάζοντας ταμπελίτσες με το όνομα του καθενός στα  ανάλογα σημεία  έτσι ώστε να υπάρχει ένας μπούσουλας και κάθε γειτονιά και κάθε κτίριο να έχει μια διεύθυνση.
Ξέχασαν όμως  οι ειδικοί, και  μέχρι σήμερα  το λησμονούν, να  τοποθετήσουν   σχετικές πινακίδες και στην συγκεκριμένη οδό   η οποία όπως προαναφέραμε είναι η κεντρικότερη όλων και το κυριότερο φέρει το όνομα ενός επιφανούς ναξιώτη. Για να μην αδικούμε τους προγόνους μας σε  όλη την διαδρομή της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου(περίπου 600 μέτρα)  υπάρχει  μία και μοναδική  πινακίδα (φώτο) σε μια παλιά οικία, την οποία οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να την καλύψουν με ασβέστη(!!), γεγονός που μαρτυρά ότι κάποτε κατοικούσαν σ' αυτόν τον τόπο άνθρωποι που αναγνώριζαν αξίες

Το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς  εκτός από την ντροπή που προκαλεί στους ευαισθητοποιημένους συντοπίτες μας,  δημιουργεί και τεράστιο πρόβλημα στους επισκέπτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται ψάχνοντας μάταια να βρούνε  τον εν λόγω δρόμο.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :