Τρίτη, Αυγούστου 16, 2016

Η «Φωνή» της ΕΑΣ Νάξου έχει ως βασικό θέμα της το πρόβλημα της λειψυδρίας

Κρίσιμες ώρες για την υδροδότηση της Νάξου 
Η «Φωνή» της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος της και έχει ως βασικό θέμα την σημαντική μείωση νερού που παρουσιάστηκε στους ταμιευτήρες τόσο του Φράγματος Φανερωμένης όσο και της Λιμνοδεξαμενής Εγγαρών. Με βάση τα στοιχεία της περσινής κατανάλωσης στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έφτασε ακόμη και τα 9.000 m3 σε ημερήσια βάση τον Αύγουστο, τα αποθέματα νερού φτάνουν οριακά έως το.....
τέλος του μήνα… Και με δεδομένο ότι τα πέντε τελευταία χρόνια η βροχή έδωσε το παρών στη Νάξο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι παραγωγοί είναι σε εγρήγορση με τα πηγάδια τους να έχουν πλέον πιάσει θάλασσα κυρίως στα Λιβαδοχώρια. Παράλληλα υπάρχει και μία μίνι ανασκόπηση στο φράγμα του Τσικαλαριού / Ποταμιάς που μοιάζει με γιοφύρι της Άρτας από τη στιγμή που όλο ξεκινάει και στο τέλος μένει στην ίδια …τάξη. Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως το φέρνουν υπό την «προστασία» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα όσον αφορά την έναρξη επιτέλους εργασιών στο προσεχές μέλλον.
Στα υπόλοιπα θέματα της μηνιαίας έκδοσης της «Φωνής» έχουμε την αγωνία των σμυριδεργατών για το άνοιγμα των ορυχείων που για μία ακόμη χρονιά καθυστέρησε παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων και δη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κου Σκουρλέτη, ο οποίος είχε βρεθεί στη Κόρωνο και είχε μιλήσει για την πρόταση περί Συνεταιριστικής Κίνησης για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του προϊόντος.
Αναφορά στην γιορτή της πατάτας Νάξου που πραγματοποιήθηκε από την «Ένωση» δίνοντας βάρος στο κοινωνικό προφίλ και τις δράσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ενώ είχε άρωμα …γυναίκας μέσω των βραβεύσεων σε πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Και βέβαια όπως σε κάθε έκδοση συμβουλές προς τους αγρότες μέσω του επιστημονικού προσωπικού της «Ένωσης», σύντομα νέα που αφορούν τους αγρότες και το ταξίδι στην ιστορία με την βοήθεια του Ιστορικού Αρχείου Νάξου.  


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :