Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2016

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον Υπουργό Χ. Βερναρδάκη

Δέσμευση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη για άμεση και κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας 
Το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, απετέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Υπουργείο.
Στην διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε....
εξαιρετικά θετικό κλίμα, ο Περιφερειάχης ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό, για το θέμα, το οποίο έχει απασχολήσει επανειλημμένως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει αποφάσεις για την πρόσληψη προσωπικού, με την υποβολή των αντίστοιχων αιτημάτων στο ΥΠΕΣΔΑ.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών και με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, μετά από την αποχώρηση 165 υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης.
Οι υπηρετούντες σήμερα υπάλληλοι είναι 457 ενώ οι θέσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό αφορούν σε 793 υπαλλήλους (μόνιμο και ΙΔΑΧ προσωπικό). Η σημερινή δηλαδή στελέχωση αφορά στο 57,5% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων, για τη λειτουργία της Περιφέρειας, θέσεων προσωπικού.
Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί  σοβαρές  οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στους νησιώτες το επίπεδο των υπηρεσιών που εκ του καταστατικού τους ρόλου οφείλουν.
Ο Περιφερειάρχης, προέβη σε πλήρη απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καταθέτοντας στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που τεκμηριώνουν πέραν πάσης αμφισβήτησης, το μέγεθος του προβλήματος και καθιστούν επιβεβλημένη και επιτακτική την αντιμετώπισή του.
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του κ. Βερναρδάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειάρχη για κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Χαιρετίζω την δέσμευση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, για την άμεση και κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Υπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της νησιωτικότητας και την ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ζητήματα που απορρέουν από αυτήν και έχει  και την πολιτική βούληση να προχωρήσει άμεσα στις πολιτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση ενός χρονίζοντος και καίριου προβλήματος για τη νησιωτική μας Περιφέρεια».
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :