Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

Συναντήσεις για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και της παραλίας της Χώρας Νάξου

Μέσα σε κλίμα ομοθυμίας και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της Ναξιακής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη με τους τέσσερις Βουλευτές Κυκλάδων, στη Βουλή, για το ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων και των στεγάστρων της παραλίας της Χώρας.
Ειδικότερα, ο Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Γιάννη Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν του....
Βουλευτές Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, όπου τους παρέθεσαν το ζήτημα της νομιμοποίησης της παραλίας και των στεγάστρων που έχουν τοποθετηθεί. Συμμεριζόμενοι τις απόψεις της ναξιακής αντιπροσωπείας και μετά από εκτεταμένη συζήτηση υπήρξε σύμπλευση όλων των Βουλευτών στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, εν όψει μάλιστα της συνάντησης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, το Νομικό Σύμβουλο Μ. Θαλασσινό  και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που ακολούθησε στο Υπουργείο, συζητήθηκε η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, καθώς και το ζήτημα διευθέτησης και αναστολής των επικείμενων κυρώσεων προς τους επιχειρηματίες της παραλίας εξ αιτίας των στεγάστρων στη χερσαία ζώνη. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύθηκε ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επιλυθεί το θέμα των νομιμοποιήσεων των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Αναφορικά με τις πέργκολες και τα στέγαστρα στην Παραλία, ο Χρήστος Λαμπρίδης προσανατολίστηκε στην παράταση και διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με προσωρινές άδειες παραχώρησης χώρου μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη στεγάστρων που έχει αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο, που θα εξασφαλίζει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις για τις κατασκευές στη χερσαία ζώνη και την νόμιμη παραχώρηση χώρου στους επιχειρηματίες.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ.