Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016

ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014 - 2020

Στο ΕΠ Νότιο Αιγαίο 2014-2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη,  εντάσσονται η αναβάθμιση και στατική ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου και η ανέγερση νηπιαγωγείου στο Λακκί της Λέρου

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που στόχο έχουν τη δημιουργία και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στα.....
νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που δίνουν οι ευρωπαϊκοί πόροι, ο Περιφερειάρχης  κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” του έργου της αναβάθμισης και στατικής ενίσχυσης κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου, στην περιοχή Πλάκα του Δήμου Μήλου, καθώς και της ανέγερσης νηπιαγωγείου στο Λακκί της Λέρου.

Το έργο “Αναβάθμιση και Στατική Ενίσχυση κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου”, εντάσσεται στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 791.788 ευρώ και αφορά τη στατική ενίσχυση και εργασίες αναβάθμισης στο συγκρότημα οκτώ συνολικά κτιρίων που βρίσκεται στην περιοχή Πλάκα, όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Μήλου. Στόχος του είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του σχολείου και να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητά του σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Εκτιμάται ότι η υλοποίησή του θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Το έργο “Νηπιαγωγείο στο Λακκί νήσου Λέρου” εντάσσεται στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ. Προβλέπει την κατασκευή νηπιαγωγείου, δυναμικότητας 25 νηπίων που θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο στο Λακκί και θα καλύψει τις ανάγκες του 2ου Νηπιαγωγείου που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και με εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και ψύξης.

Η έναρξη κατασκευής του εκτιμάται ότι θα γίνει τον Μάρτιο του 2017, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάιο του 2018.


Και τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :