Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Αλματώδης αύξηση αφίξεων στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου το 2016

Θεματική υπήρξε η αύξηση των αφίξεων επιβατών στον νέο Κρατικό Αερολιμένα Πάρου κατά τους πρώτους τρείς μήνες λειτουργίας του, σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου.
Αν και το νέο αεροδρόμιο ξεκίνησε να λειτουργεί από μέσα περίπου της θερινής σεζόν του 2016 (εγκαινιάστηκε στα τέλη Ιουλίου), το γεγονός ότι πολύ μεγαλύτερα αεροσκάφη, σε σχέση με το παρελθόν, είχαν πλέον τη δυνατότητα προσαπογειώσεων στο νησί, οδήγησε στην εντυπωσιακότατη αύξηση της.....
επιβατικής κίνησης συγκριτικά με το 2015.
Έτσι λοιπόν, τον Αύγουστο του 2016 που ήταν ο πρώτος ουσιαστικά μήνας λειτουργίας του νέου αερολιμένα και εποχή τουριστικής κορύφωσης, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στις αφίξεις επιβατών της τάξης του 111% και στις αναχωρήσεις της τάξης 434% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
Μεγάλη άνοδος παρατηρείται και κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2016 οπότε και η αύξηση των επιβατικών αφίξεων άγγιξε τα ποσοστά 74,65% και 88,30% αντίστοιχα, ενώ η αύξηση στις αναχωρήσεις ήταν μεγαλύτερη κατά 345% και 143% συγκριτικά με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2015.
Ενδεικτικά, δίνοντας μια τάξη μεγέθους σε απόλυτους αριθμούς, οι επιβάτες που αφίχθησαν αεροπορικώς στην Πάρο τον Αύγουστο του 2016 ήταν 8834 ενώ κατά τον Αύγουστο του 2015 δεν ξεπέρασαν τους 4181!
Μεγάλη αυξητική τάση παρατηρείται και στις αεροπορικές αναχωρήσεις από Πάρο.
Όταν τον Αύγουστο του 2015 αναχώρησαν από το αεροδρόμιο του νησιού συνολικά 1868 επιβάτες, βλέπουμε τον αριθμό αυτό να μεγεθύνεται εντυπωσιακά τον Αύγουστο του 2016 όταν οι αναχωρήσεις έφθασαν τους 9669 επιβάτες!
Ανοδική πορεία παρατηρείται επίσης, και για τους τρείς πρώτους μήνες λειτουργίας του νέου Αερολιμένα Πάρου, στις αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών αναψυχής και ελικοπτέρων, οι οποίες, ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι από 51 συνολικά που ήταν τον Αύγουστο του 2015 έφθασαν τις 104 τον Αύγουστο του 2016!
Επίσης τα μεγαλύτερα αεροσκάφη, έφεραν όπως ήταν φυσικό, και ιλιγγιώδη αύξηση στις αεροπορικές πλέον αφίξεις εμπορευμάτων στο νησί της Πάρου.
Τα παραπάνω αριθμητικά δεδομένα, προδιαγράφουν μια ευοίωνη θερινή τουριστική περίοδο για το καλοκαίρι του 2017 σε ότι αφορά την από αέρος έλευση επισκεπτών στο νησί.
Αν αναλογιστεί κανείς την άνεση, την ευκολία και κυρίως την οικονομία χρόνου που προσφέρουν στον τουρίστα οι αεροπορικές συγκοινωνίες και κυρίως οι πτήσεις charter, μπορεί φυσικά να αντιληφθεί, την σημαντική ώθηση που ενδέχεται να δώσει, στον ποιοτικό τουρισμό υψηλών βαλαντίων - ο οποίος προτιμά συνήθως να ταξιδεύει με αεροπλάνο - το νέο, σύγχρονο αεροδρόμιο της Πάρου.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :