Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

Την μοναδικότητα των 50 της νησιών ανέδειξε στο συνέδριο της ΙΤΤΑΑ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Την μοναδικότητα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και τις δυνατότητες που προσφέρουν για 12μηνο τουρισμό παρουσίασε κατά την εισήγησή της στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ (ITTAA) η Αντιπεριφερειάχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 22 έως 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο  DIVANI CARAVEL στην Αθήνα με πρωτοβουλία της FEDHATTA, της.....
Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση της ΙΤΤΑΑ και της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ, όπου συμμετείχαν 400 και πλέον travel agents και tour operators.
Σημειώνεται ότι παράλληλα με το τριήμερο συνέδριο λειτουργούσε στο DIVANI CARAVEL και τουριστική έκθεση, όπου η Περιφέρεια είχε το δικό της περίπτερο στο οποίο παρουσιαζόταν υλικό από όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. 
Στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Αντιπερειφερειάρχης Αθλητισμού κ. Γιάννης Μαργαρίτης.
Στην εισήγησή της η κ. Παπαβασιλείου τόνισε ότι το Νότιο Αιγαίο με τα 50 νησιά και με τα τέσσερα πιο ισχυρά τουριστικά brand ανά τον κόσμο, που δεν είναι άλλα από τη Ρόδο, την Κω, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των εν δυνάμει επισκεπτών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών εμπειριών.
Το Νότιο Αιγαίο έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του. Κάθε ένα από τα νησιά μας είναι ένας μοναδικός προορισμός που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο στον κόσμο” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαβασιλείου
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επιλογές που παρέχουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου σε πολισμικό-πολιτιστικό επίπεδο, στις ειδικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός ή ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, στην πλούσια γαστρονομική παράδοση. Στάθηκε ιδιαίτερα στην μοναδική δυνατότητα που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο για το λεγόμενο island hopping, το συνδυασμό δηλαδή νησιών τα οποία μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας κατά τη διάρκεια των διακοπών του έτσι ώστε να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες και εικόνες μαγευτικών τοπίων.
Παράλληλα η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε ότι το Νότιο Αιγαίο, λόγω της μεγάλης προσφοράς εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αποτελεί προορισμό για 12μηνο τουρισμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε στα νησιά μας κάθε εποχή του χρόνου! Η μοναδικότητα του κάθε νησιού παρέχει διαφορετικά είδη τουρισμού, έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να βρει ό,τι αναζητά. Το Νότιο Αιγαίο είναι έτοιμο να σας προσφέρει δυνατές ταξιδιωτικές εμπειρίες  που θα σας μείνουν αξέχαστες».

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού
της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :