Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας.
Στην  κεντρική ομιλία από τον Γιάννη Κορρέ, γραμματέα της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ, αναδείχθηκαν όλες οι πτυχές εκείνης της περιόδου της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ, καθώς και η ανάγκη για την εξαγωγή συμπερασμάτων από την ιστορία του ΚΚΕ και ......
της εποχής εκείνης. Μιας ιστορίας που μας διδάσκει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν, εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, εφόσον η Ελλάδα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε το ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φωτογραφικά και οπτικοαουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένα ντοκιμαντέρ που αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, γι' αυτήν την περίοδο, που περιέχει τόσο μεγάλο πλούτο υλικών αρχείου και το σενάριο είναι με βάση την ιστορική αλήθεια.




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :