Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα στην Πάρο!

Αποπερατώθηκε η κατασκευή ενός πολύ σπουδαίου έργου πνοής για την Μάρπησσα αλλά και την Πάρο ευρύτερα, το οποίο αποτελούσε εδώ και χρόνια όνειρο της κοινωνίας του νησιού και η ανέγερσή του - μετά από χρόνιες καθυστερήσεις και προβλήματα - αποτελεί σήμερα συλλογικό καρπό πολυετών προσπαθειών και κόπων, φορέων, αρχών αλλά και πολιτών του νησιού.
Πρόκειται για την «Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων» έναν.... νεόδμητο, ολοκαίνουριο, απολύτως σύγχρονων προδιαγραφών κλειστό χώρο, πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας, ο οποίος θα φιλοξενεί εφεξής ευρεία γκάμα ποικίλων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καλύπτοντας επίσης προπονητικές, αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες της νεολαίας του νησιού.

Στο σύνολό της η «Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων» καταλαμβάνει εμβαδόν περίπου 1000 τ.μ. με τα 680 από αυτά να αποτελούν το παρκέ και τα 300 τις κερκίδες, ενώ οι βοηθητικές αίθουσες και τα αποδυτήρια που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες θα είναι έκτασης 300 τ.μ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ξύλινο αθλητικό δάπεδο, δηλαδή το παρκέ, είναι προδιαγραφών FIBA 1 εξασφαλίζοντας έτσι υψηλή χαρακτηριστική ποιότητα συμπεριφοράς προορισμένη για αθλητική χρήση.
Η σύγχρονη εν λόγω αίθουσα – κόσμημα για την Πάρο, είναι ένα έργο που αναμένεται να επιλύσει εν πολλοίς το πρόβλημα της έλλειψης χώρου για εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές, όχι μόνο για τη Μάρπησσα αλλά και για ολόκληρο το νησί, προάγοντας έτσι τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της Πάρου, προσπορίζοντας τεράστια αναπτυξιακά οφέλη στον τόπο.

Δεν απομένουν παρά 15 περίπου ημέρες (περί τα τέλη Νοεμβρίου) για την διοικητική παραλαβή του έργου, ενώ εκκρεμούν ακόμη η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και ελάχιστες μικροεργασίες ώστε να αποδοθεί τελικά στον παριανό λαό και κυρίως στη νεολαία του, αυτό το ολοκαίνουριο στολίδι του νησιού το οποίο μετά από μακροχρόνια επιμονή και υπομονή που χρειάστηκαν για την υλοποίηση του, γίνεται επιτέλους από ποθητό όνειρο, απτή πραγματικότητα!

 http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/21806-ena-oneiro-dekaetion-ginetai-pragmatikotita-stin-paro-vinteo-foto?acm=566_750#sthash.jFUBYN8W.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :