Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Προβολή της ταινίας από την κινηματογραφική λέσχη Νάξου “Οι Συναγρίδες του Πλημμυρισμένου Καφενείου”

Το 2ο μέρος του αφιερώματος στο Φεστιβάλ Δράμας, την Παρασκευή 25/11 στις 8 μ.μ, θα αρχίσει με την ταινία μικρού μήκους “Οι Συναγρίδες του Πλημμυρισμένου Καφενείου” του Ισπανού σκηνοθέτη Enrique Novials που θα προλογίσει την προβολή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μικρού μήκους μυθοπλασία, που αναφέρεται στην ιστορική μνήμη της παλιάς πόλης της Mequinenza (Σαραγόσα) και όλων εκείνων των πόλεων στην Ισπανία (ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμο) που..... έχουν υποστεί τις συνέπειες από την κατασκευή ταμιευτήρα νερού στην περιοχή τους (πάνω από 500 ταμιευτήρες κατασκευάστηκαν κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο).

Περίληψη:

Τέσσερις φίλοι παίζουν χαρτιά σε ένα εγκαταλελειμμένο μπαρ με κοινό παρελθόν τις πόλεις τους, που βυθίστηκαν στα νερά των ταμιευτήρων νερού, κατά τη δικτατορία του Φράνκο. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και παρόλο που έχει περάσει αρκετός καιρός, μνησικακίες και αντιπαραθέσεις από την περίοδο του εμφυλίου επανεμφανίζονται. Δέσμιοι στο παρελθόν τους περιπλανώνται σε μια πόλη που “οι τοίχοι της δεν στηρίζουν καμία στέγη”.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: youtu.be/D_xjrp6RG88
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :