Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη εκδήλωση της νέας ΔΗΜΤΟ Σαντορίνης της Ν.Δ. με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος κο Άδωνι Γεωργιάδη.
Στην ομιλία του ο κος Γεωργιάδης ανέλυσε την τρέχουσα πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, εξήγησε τις θέσεις της Ν.Δ. και τους λόγους για τους οποίους ζητά εκλογές ο κος Μητσοτάκης και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης.
Αναφέρθηκε στην κατασκευή του από....
τον τότε υπουργό κ. Αβραμόπουλο, την παραλαβή και αποπληρωμή του νοσοκομείου επί υπουργίας του ίδιου του κ. Γεωργιάδη και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου που ο ίδιος είχε προτείνει και δεν υλοποιήθηκε.

Τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου σήμερα είναι γνωστά και οφείλονται στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερα τα θέματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η έλλειψη αιμοδοσίας, το πλήθος των διακομιδών που συνεχίζονται, ο διορισμός ημετέρων διοικητικών και η μη εξασφαλισμένη και βιώσιμη χρηματοδότηση είναι μερικά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το επιλεγμένο μοντέλο λειτουργίας.

Σε σύντομή του παρέμβαση, ο πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιώργος Βακόνδιος, αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη περιοδεία του στην Σαντορίνη από τις 21 έως τις 30 Οκτωβρίου, δέχθηκε πρόσκληση από εργαζόμενο στο νοσοκομείο, να το επισκεφθεί σε νυχτερινές ώρες, για να διαπιστώσει και να φωτογραφίσει τις συνθήκες λειτουργίας του.

Ο Γιώργος Βακόνδιος αρνήθηκε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια δηλώνοντας ότι ο ρόλος του δεν είναι να συμβάλλει στην απαξίωση του νοσοκομείου και των εργαζόμενων, αλλά να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του και του προσφερόμενου έργου των εργαζόμενων σ’ αυτό, προς όφελος των κατοίκων της Σαντορίνης και των γειτονικών νησιών.

Στα πλαίσια αυτά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Σύρου της Ν.Δ. προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση.

Στην εκδήλωση της 19.11.2016 δώρισαν στην ΔΗΜΤΟ Σαντορίνης ένα νοσοκομειακό αμαξίδιο και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Σαντορίνης κο Ματθαίο Δαρζέντα να το δωρίσει με τη σειρά του στο Νοσοκομείο.

Στόχος της συμβολικής αυτής κίνησης ήταν να καταδειχθεί ότι αναγνωρίζοντας τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου ο στόχος είναι η μελλοντική απάλειψη των προβλημάτων και η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :