Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Ψήφισμα Δήμου Νάξου για το θάνατο του Ι Χωματά

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του αγαπητού και εκλεκτού συνδημότη μας, σπουδαίου ανθρώπου και οικογενειάρχη, Άξιου Ναξιώτη επιστήμονα και επί σειρά ετών Πρώτου Βουλευτή Νομού Κυκλάδων,  ΙΩΑΝΝΗ ΧΩΜΑΤΑ,  υπηρετήσαντος τον χώρο της Ιατρικής,  τα κοινά, τις εθνικές και τοπικές υποθέσεις επί μακρόν, υπόδειγμα ανθρωπιάς,  ανιδιοτέλειας και.....
αλληλεγγύης αρωγού όλων των Κυκλαδιτών και των Ναξιωτών και Μικροκυκλαδιτών ειδικότερα, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
2) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του. 
3) Να παραστούν μέλη του με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην εξόδιο ακολουθία.
4) Την ονομασία, τηρουμένης της νόμιμης διαδικασίας, οδού της πόλεως Νάξου σε οδό ¨Ιωάννη Χωματά Ιατρού¨.
5) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο .
6) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.



      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                            

Εμμανουήλ Μαργαρίτης                                           Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης


Μεγάλη είναι η θλίψη στο άκουσμα της απώλεια του συμπατριώτη και φίλου μου Γιάννη Χωματά.
Ο εκλιπών, πρώην Βουλευτής Κυκλάδων, Καθηγητής Ιατρικής, Γιάννης Χωματάς υπήρξε εξαίρετος γιατρός και άνθρωπος. Τίμησε τη γενέτειρά του από τη θέση του βουλευτή και αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση όλων των απλών ανθρώπων, στους οποίους προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες με περισσή αγάπη και φροντίδα. Τίμησε τον τόπο μας τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και με την ενεργή του συμμετοχή στα κοινά και ξεχώρισε χάρη στο ήθος και την ανιδιοτέλειά του. Υπήρξε εξαίρετο πολιτικό πρόσωπο με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στον πολιτικό βίο του τόπου μας, πολιτευόμενος πάντα υποδειγματικά με ευπρέπεια και απαράμιλλο πολιτικό ήθος, αποτελώντας πρότυπο εντιμότητας και ακεραιότητας.
Για την προσφορά του ως επιστήμονας και για το πολιτικό ήθος, με το οποίο πορεύτηκε στο δημόσιο βίο, θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας! Στην οικογένειά του απευθύνω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!



Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Εμμανουήλ Μαργαρίτης


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :