Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016

Δαμαρτυρία στο Δήμο Νάξου για το νερό από τη Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο, με αφορμή την έκδοση καταστάσεων διακοπής παροχής νερού.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν για συμπαράσταση στην κίνησή μας: ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας Δ. Κορρές με απόφαση του τοπικού συμβουλίου, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου, και από τη Λαϊκή Συσπείρωση η επικεφαλής Ευδοκία Ψαρρά και ο πρόεδρος του Σκαδού Μιχ. Πάσουλας.
Την αντιπροσωπεία δέχτηκαν από την Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Μ. Πολυκρέτης και..... Α. Ανεβλαβής.

Κάναμε σαφές στην Δημοτική Αρχή, ότι δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί νερό σε καμιά λαϊκή οικογένεια, που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς παρελθόντων ετών, που έρχονται καθυστερημένα με αυξημένο ΦΠΑ, χωρίς να ευθύνονται οι δημότες.

Προτείναμε στη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παρθεί απόφαση για διαγραφή των προσαυξήσεων και του αυξημένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα και να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής από αυτές που ορίζει ο νόμος, παγώνοντας κάθε διαδικασία διακοπής νερού σε νοικοκυριά.

Επίσης απαιτήσαμε να διαγραφούν οι υπέρογκες οφειλές δύο συγχωριανών μας, για λογαριασμούς νερού παρελθόντων ετών που οφείλονται σε ελαττωματικούς υδρομετρητές, -κάτι που έχει επιβεβαιώσει με έκθεσή του ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου- και απειλούνται με διακοπή νερού.

Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά μας δείχνοντας το πραγματικό αντικοινωνικό της πρόσωπο. Φάνηκε καθαρά ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να πάρει αποφάσεις που υπερασπίζονται τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και να έρθει αντιμέτωπη με αυτές τις πολιτικές, που την καθιστούν φοροεισπρακτικό μηχανισμό και μάλιστα για ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό, που πρέπει να παρέχεται σε όλους φθηνό και ποιοτικό.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς νερό καμία λαϊκή οικογένεια και καλούμε φορείς και κατοίκους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια διακοπής νερού. Παράλληλα, οργανωμένα και ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε:

· Καμία διακοπή στην παροχή νερού σε καμιά λαϊκή οικογένεια.

· Δραστική μείωση της τιμής του νερού με προσανατολισμό την κατώτερη τιμή που ίσχυε μέχρι και το 2015 και ήταν 0,15€/κυβικό.

· Να γίνεται ρύθμιση δόσεων με βάση την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη και χωρίς τον αυξημένο ΦΠΑ. Η ρύθμιση αυτή θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση του ενδιαφερόμενου χωρίς να ζει με τον φόβο διακοπής του νερού.

· Διαγραφή προσαυξήσεων και αφαίρεση του αυξημένου ΦΠΑ, αφού σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι δημότες για την καθυστερημένη έκδοση των λογαριασμών.

· Να γίνεται μείωση 50% σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και ευπαθείς ομάδες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Να προβλεφθεί μείωση για τους μακροχρόνια ανέργους.



Κωμιακή



3.11.2016
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :